Άγρια επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στις Βρυξέλλες (video)

699068-vrikselles.jpg

24-05-2016 17:30

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στο τέλος της μεγάλης πορείας των συνδικάτων κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης, στις Βρυξέλλες, όταν μια ομάδα αποτελούμενη από 100 περίπου άτομα διασπάστηκε από το «κυρίως σώμα» και επιτέθηκε στην αστυνομία, η οποία «απάντησε» με χρήση της αντλίας νερού και χημικά.

Οι περίπου 60.000 διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο Γκαρ ντι Μιντί των Βρυξελλών, είχαν αρχίσει να διαλύονται, όταν περίπου 100 άτομα άρχισαν να πετούν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών. Οι βελγικές αρχές τούς διέλυσαν κάνοντας χρήση νερού με πίεση και χημικών. Ορισμένοι από τους ταραξίες είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με μαντίλια ή με αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της χώρας, η διαδήλωση που οργάνωσαν τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα και το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) του Βελγίου είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή κυλήσει ήρεμα.

Οι συγκεντρωμένοι που έφτασαν στη βελγική πρωτεύουσα από κάθε γωνιά της χώρας, κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Όχι στην εβδομάδα των 45 ωρών», «Μην αγγίζετε τις συντάξεις μας» και «Όχι στην (εργασιακή) ευελιξία».

Διαβάστε περισσότερα στο cnn.grΠΗΓΗ : Newsbomb.gr