Ειδομένη: Ξεκίνησε η επιχείρηση εκκένωσης του καταυλισμού

698863-eidomeni.jpg

24-05-2016 6:46

Νωρίς το πρωί της Τρίτης (24/05) μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο εκκένωσης του άτυπου καταυλισμού που έχει δημιουργηθεί στην Ειδομένη και το οποίο προβλέπει την μεταφορά εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας της Βόρειας Ελλάδα.

Ήδη, η περιοχή που βρίσκεται γύρω από τον καταυλισμό έχει αποκλειστεί ενώ δεν επιτρέπεται και η πρόσβαση σε δημοσιογράφους, φωτογράφους και κάμερες αλλά και στους αλληλέγγυους.

Στο σημείο βρίσκονται λεωφορεία, στα οποία στόχος είναι να επιβιβαστούν οι 8.500 πρόσφυγες και οι μετανάστες, που θα πειστούν από τους μεταφραστές που έχει επιστρατεύσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ότι καλύτερα για αυτούς είναι να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας στη βόρεια Ελλάδα, απ’ όπου θα δρομολογήσουν τις διαδικασίες ένταξής τους στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης και αίτησης χορήγησης ασύλου.

Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Βόρειας Ελλάδας, τη Θεσσαλία, αλλά και διμοιρίες των ΜΑΤ που μετακινήθηκαν από την Αττική, ενώ ξεκαθαρίζεται ότι ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. δεν προβλέπει τη χρήση βίας.

 Ανάλογα με την πρόοδο που θα επιτευχθεί η επιχείρηση αναμένεται να διαρκέσει μέρες.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...