Μακελειό του ISIS με τουλάχιστον 120 νεκρούς σε δύο πόλεις της Συρίας (vid)

698737-ii.jpg

23-05-2016 17:46

Είναι οι πλέον πολύνεκρες επιθέσεις στις δύο αυτές πόλεις που δεν έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τον πόλεμο που καταστρέφει τη χώρα επί πέντε και πλέον χρόνια

Τουλάχιστον 121 άνθρωποι, σχεδόν όλοι άμαχοι, σκοτώθηκαν τη Δευτέρα (23/05) σε επιθέσεις που έπληξαν πόλεις προπύργια του συριακού καθεστώτος, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε το ΙΚ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι επιθέσεις, πέντε με καμικάζι βομβιστές και δύο με παγιδευμένα αυτοκίνητα, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση, σημειώθηκαν στην Ταρτούς και την Τζάμπλα, δύο παράκτιες πόλεις της δυτικής Συρίας.

Είναι οι πλέον πολύνεκρες επιθέσεις στις δύο αυτές πόλεις που δεν έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τον πόλεμο που καταστρέφει τη χώρα επί πέντε και πλέον χρόνια.

Η συριακή τηλεόραση έδειξε πολλά απανθρακωμένα αυτοκίνητα και λεωφορεία και σωρούς από συντρίμμια.

Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις. «Επιθέσεις που διαπράχθηκαν από μαχητές του ΙΚ έπληξαν συναθροίσεις αλαουιτών στις πόλεις Ταρτούς και Τζάμπλα στις ακτές της Συρίας», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που συνδέεται με την εξτρεμιστική οργάνωση.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, τρεις καμικάζι ανατινάχθηκαν μέσα σε σταθμό λεωφορείων, κοντά στη διοίκηση της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας και στην είσοδο νοσοκομείου με αποτέλεσμα 73 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους στη Τζάμπλα, ενώ στην Ταρτούς 48 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου επίσης μέσα σε σταθμό λεωφορείων, ενώ στη συνέχεια σημειώθηκαν δύο επιθέσεις αυτοκτονίας στο ίδιο μέρος.

Στην Ταρτούς και την Τζάμπλα υπάρχουν αντίστοιχα η ναυτική βάση και το στρατιωτικό αεροδρόμιο των ρωσικών δυνάμεων που στηρίζουν τις κυβερνητικές δυνάμεις. Η Ρωσία είναι βασικός σύμμαχος της Δαμασκού.

Στη Μόσχα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους: «Η αύξηση των εντάσεων και της τρομοκρατικής δράσης στη Συρία δεν μπορεί παρά να προκαλεί μεγάλη ανησυχία». Οι επιθέσεις αυτές «αποδεικνύουν μια ακόμη φορά πόσο εύθραυστη είναι η κατάσταση στη Συρία και πόσο αναγκαία είναι η λήψη δραστικών μέτρων για την επανάληψη της ειρηνευτικής διαδικασίας».

Στο Παρίσι, το υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε «απεχθείς τις επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα που διαπράχθηκαν σήμερα από το ΙΚ στην Ταρτούς».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...