Δένδιας: Ο Τσίπρας θα είναι ο επόμενος νομπελίστας

698678-nikos-dendias1.jpg

23-05-2016 13:22

Κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου άσκησε σήμερα, Δευτέρα (23/05/2016) ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας.

«Αν καταφέρει αυτή η κυβέρνηση, με αυτά τα υφεσιακά μέτρα, να δημιουργήσει ανάπτυξη, τότε ο κύριος Τσίπρας θα είναι ο επόμενος νομπελίστας», δήλωσε ο Ν. Δένδιας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Real FM».

Ερωτηθείς για το εάν η κυβέρνηση θα πιάσει τους αναπτυξιακούς στόχους που έχει θέσει η Ευρώπη για το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και για το 2017 κι αν τα μέτρα είναι υφεσιακά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ απάντησε: «Το ότι είναι υφεσιακά τα μέτρα είναι πανθομολογούμενο, δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος να το αρνηθεί. Αν τώρα καταφέρει αυτή η κυβέρνηση με υφεσιακά μέτρα, μετά από έξι χρόνια σκληρής λιτότητας, γιατί εγώ δεν βγάζω και το παρελθόν έξω, να δημιουργήσει ανάπτυξη, τι να πω. Τότε ο κ. Τσίπρας θα είναι ο επόμενος νομπελίστας οικονομίας και θα είναι πολύ τιμητικό και για τη χώρα αυτό».

Όσο για το εάν ο ίδιος «βλέπει» ανάπτυξη, είπε: «Όχι. Βλέπω δυστυχώς να σερνόμαστε. Το κρυμμένο δυναμικό της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας να μας κρατάει λίγο πάνω λίγο κάτω από τον αφρό, διότι αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή, και η κυβέρνηση να κάνει ότι μπορεί με τα νομοθετήματα και την πολιτική της για να μας βουλιάξει. Και σ’ αυτό υπάρχει και συνευθύνη των ευρωπαίων εταίρων μας που ανέχονται αυτή την πολιτική».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...