Ειδομένη: Αρχίζει η διαδικασία εκκένωσης του καταυλισμού

698490-eidomeni2.jpg

23-05-2016 6:56

Σε εφαρμογή τίθεται αυτή την εβδομάδα η επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης, που στόχο έχει να μετακινηθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας, οι χιλιάδες των προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στον πρόχειρο καταυλισμό.

Σήμερα Δευτέρα (23/05) έχει δοθεί εντολή να μετακινηθούν εννεά διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (πρώην ΜΑΤ) από την έδρα της υπηρεσίας στην Καισαριανή, προς το νομό Κιλκίς, σημειώνει η εφημερίδα «Καθημερινή», ώστε να συμμετάσχουν -αν κριθεί απαραίτητο- στην επιχείρηση μεταφοράς 8.500 μεταναστών και προσφύγων από την Ειδομένη σε οργανωμένους καταυλισμούς.

Το σχετικό σχέδιο, θέλει την περιοχή της Ειδομένης να έχει χωριστεί σε τομείς, ξεκινώντας από τα σημεία που βρίσκονται κοντά στον κεντρικό δρόμο και προχωρώντας προς τα σύνορα. Θα δημιουργηθεί επίσης, μια ζώνη ασφαλείας μέσα από την οποία δεν θα μπορούν να κινούνται άτομα τα οποία θα είναι άσχετα με την επιχείρηση.

Η ακριβής μέρα που θα σημάνει την έναρξη της επιχείρησης δεν έχει ακόμα αποφασιστεί -κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ξεκινήσει αύριο Τρίτη άλλες, Τετάρτη- καθώς αυτό, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες».

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ένα ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα πετά πάνω από την Ειδομένη, το οποίο και θα δίνει απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων ενώ παράλληλα αναμένεται να ισχύσουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα κέντρα φιλοξενίας όπου θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες και θα βρίσκονται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο προγραμματισμός του σχεδίου, θέλει την επιχείρηση να διαρκεί από λίγες ημέρες έως και μια εβδομάδα και βασικός στόχος είναι να αποφευχθούν οι εντάσεις και να μην υπάρξουν σκηνές βίας.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...