Στρατιωτική άσκηση της Τουρκίας «Λευκή Θύελλα- 2016» στο Αιγαίο με πραγματικά πυρά


17-05-2016 14:13

Ξεκίνησε χθες 16 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 του μήνα η τουρκική άσκηση «Λευκή Θύελλα- 2016» (Beyaz Fırtına 2016) που θα διεξαχθεί σε Μαρμαρά, Αιγαίο Πέλαγος και Ανατολική Μεσόγειο, με πραγματικά πυρά- πυροβόλα και τορπίλες, σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα.

Στην άσκηση συμμετέχει το σύνολο των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων με τη συνδρομή της πολεμικής αεροπορίας και του τουρκικού λιμενικού σώματος με στόχο τη βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και ετοιμότητας σε πόλεμο καθώς και την ασφάλεια στη θάλασσα, όπως αναφέρεται.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Γενικού Επιτελείου του τουρκικού στρατού θα δοκιμασθεί η ικανότητα του τουρκικού ναυτικού σε συνθήκες πραγματικού πολέμου με τη χρήση τεχνολογίας υψηλής ποιότητας, με πραγματικά κατευθυνόμενα βλήματα εναντίον σκαφών επιφανείας, μη επανδρωμένων στόχων, με πυροβόλα και τορπίλες, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Οι ασκήσεις θα διεξαχθούν στην Ίβρο, Φώκαια, Σμύρνη, Τσεσμέ, Κουσάντασι, Αλικαρνασσό, Ντάτσα, Μαρμαρίς, Άκσαλτζαρ και Τένεδο όπου θα γίνει κατάθεση στεφανιών για τους Τούρκους ήρωες, όπως σημειώνεται από το ‘Haberler’.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr