Πολυνομοσχέδιο – Τσίπρας: Ξεχάστε τις εκλογές! Θα γίνουν το Σεπτέμβρη του 2019

698410-tsi.jpg

22-05-2016 19:19

«Μουδιασμένος», εκνευρισμένος, αμήχανος και εγκλωβισμένος στο αδιέξοδο της μνημονιακής πολιτικής που ακολουθεί εμφανίστηκε στη Βουλή ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου.

Ο κ. Τσίπρας, αντί να δώσει απαντήσεις για τα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα που έφερε η κυβέρνησή του κατ’ εντολή των δανειστών, επιδόθηκε σε επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η αντιπολίτευση σήμερα βρίσκεται σε ένα στρατηγικό αδιέξοδο. Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύουν με τον πιο εύγλωττο τρόπο αυτό το αδιέξοδο», είπε ο πρωθυπουργός και άφησε αιχμές για την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. «Πριν από λίγες ημέρες η ΝΔ άφηνε να διαρρέει στο Τύπο ότι θα υπερψήφιζαν το υπερταμείο. Μετά την παρέμβαση Σαμαρά αυτό άλλαξε», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας δεν άφησε να πέσουν κάτω τα σχόλια του κ. Μητσοτάκη για τον ίδιο: «Συνδυασμός θράσους και δειλίας. Αφιερώσατε το πρώτο μισό της ομιλίας σας στις γνωστές ύβρεις. Και τι δεν είπατε: Ψεύτης, απατεώνας, άσχετος, τα πάντα. Το κάνατε με μεγάλη επιτυχία, διότι ενθουσιάσατε την αξιωματική αντιπολίτευση», είπε ειρωνικά ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συνεχίζοντας στο ίδιο ειρωνικό ύφος ο κ. Τσίπρας «συνεχάρη» τον κ. Μητσοτάκη για τη… λύση που πρότεινε για έξοδο από την κρίση. «Που ήσασταν τόσο καιρό κ. Μητσοτάκη και δεν μας το λέγατε, ότι η λύση είναι χαμηλότερα πλεονάσματα; Άραγε γιατί οι κυβερνήσεις στις οποίες συμμετείχατε, δεν το κατάφεραν αυτό; Γιατί εσείς είχατε δεσμευτεί για 4.5% πλεόνασμα; Αναφέρεστε διαρκώς στο 2014, όπου καταφέρατε έναν ισοσκελισμό, όμως και το 2015 που μας κατηγορείτε δεν υπήρξε ύφεση. Από το 2009 μέχρι το τέλος της διακυβέρνησης σας τα στοιχεία έδειχναν ύφεση. Πού ήταν η ανάπτυξη που υπόσχεστε; Συσσωρευμένη ύφεση από το 2009 στο 25% και η ανεργία από το 9,6% στο 27,5% Πού ήσασταν τότε κ Μητσοτάκη;».

Απαντώντας στα περί άρσης της εθνικής κυριαρχίας, ο πρωθυπουργός απάντησε στην αξιωματικής αντιπολίτευση ότι αυτό έγινε με το πρώτο μνημόνιο. «Ταυτίζεστε με τις χειρότερες θέσεις των δανειστών. Μας είπατε για άλλη μια φορά τη σταθερή θέση του κ. Σόιμπλε, ότι το πρόβλημα δεν είναι το χρέος. Ποιον κοροϊδεύεται ότι θα πάτε σε ανάπτυξη, κάτι που δεν κάνατε όσο ήσασταν στην εξουσία; Μήπως θα ακολουθήσετε το πρόγραμμα ΔΝΤ;», ρώτησε ο πρωθυπουργός τον κ. Μητσοτάκη.

Απαντώντας στο αίτημα της ΝΔ για εκλογές, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριου του 2019. «Το εκλογές τώρα, το “φύγετε αμέσως” , έγινε άνοιξη του 2017. Η αριστερή παρένθεση ξεχείλωσε πια. Εκλογές θα γίνουν το 2019, το Σεπτέμβρη και θα τις χάσετε και αυτές».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr