Πολυνομοσχέδιο – Βουλή LIVE: Ναι σε όλα με «κλάμα» από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ!

698405-vouli.jpg

22-05-2016 19:01

Η πιο άγρια Δευτέρα ξημερώνει αύριο (23/05/2016) με τη σφραγίδα των βουλευτών της συγκυβέρνησης που θα υπερψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο των 7.500 σελίδων – Δείτε ζωντανά από τη Βουλή όλη τη διαδικασία – Κορυφώνεται σήμερα η σύγκρουση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη Νέα Δημοκρατία και τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το πολυνομοσχέδιο διαστάσεων «μαμούθ» που θα υποθηκεύσει μια για πάντα το παρόν και το μέλλον των Ελλήνων!

Μετά την ψηφοφορία που έχει προγραμματιστεί σήμερα το απόγευμα, το δεύτερο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα αναμένεται να έχει περάσει από το Κοινοβούλιο, ανοίγοντας το δρόμο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο Eurogroup της Τρίτης, όπου η Αθήνα προσδοκά και μία απόφαση για το χρέος.

Δείτε Live

Με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη των φορολογουμένων αυξάνοντας ήδη υπάρχοντες φόρους, αυξάνοντας τον ΕΝΦΙΑ και θεσμοθετώντας νέα χαράτσια.

Εκποιεί με τον πιο άγριο τρόπο τη δημόσια περιουσία με τη δημιουργία του υπερ-ταμείου αποκρατικοποιήσεων για 99 χρόνια, δίνοντας όλα τα «ασημικά» στους δανειστές.

Παράλληλα, οι 153 βουλευτές της συμπολίτευσης, ανοίγουν την πόρτα στα funds όχι μόνο για τα «κόκκινα», αλλά και για τα «πράσινα» δάνεια καθώς σε λίγες ημέρες αναμένεται να αρχίσουν οι πρώτοι πλειστηριασμοί ακινήτων.

Από την «επιδρομή» της «πρώτης φοράς αριστερά» δεν γλιτώνει κανείς αφού με τροπολογίες πάγωσαν μέχρι το 2018 τα ειδικά μισθολόγια και έβαλαν σε εφαρμογή την αρπαγή του ΕΚΑΣ από 90.000 χαμηλοσυνταξιούχους.

Παρότι αρκετοί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να νιώθουν άνετα με κάποια από τα νέα μέτρα που προβλέπονται, όλα δείχνουν ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές και το πολυνομοσχέδιο θα περάσει από τη Βουλή, όπως συνέβη με το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το Σάββατο (21/05), όπως γράφει το CNN.GR ο Γιώργος Δημαράς δήλωσε με δάκρυα στα μάτια ότι θρηνεί για την Αριστερά και αναγκάζεται να ψηφίζει πράγματα έξω από τα πιστεύω της, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, υποστήριξε πως «μπορεί να γονατίσαμε το καλοκαίρι αλλά η χώρα έμεινε όρθια.

Εγώ θα κλάψω αν πουλήσουμε μια μετοχή της ΔΕΗ, αλλά είναι καλύτερο από το να δώσουμε ένα σύγχρονο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, λέγοντας ότι το ίδιο σκέφτεται και για την ΕΥΔΑΠ, αλλά το 51% παραμένει στο δημόσιο».

Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν νωρίς το απόγευμα και η συζήτηση αναμένεται να διεξαχθεί σε υψηλούς τόνους, όπως συνέβη και τις προηγούμενες ημέρες τόσο στις επιτροπές όσο και στην Ολομέλεια.

Την ώρα που στη Βουλή κόμματα και αρχηγοί θα διασταυρώνουν τα ξίφη τους, τα συνδικάτα οργανώνουν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη νέα φοροεπιδρομή.

Δείτε τι ψηφίζουν σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ

Τόσο μεγάλη εξαπάτηση του ελληνικού λαού δεν έχει επαναληφθεί στη σύγχρονη Πολιτική Ιστορία αυτού του τόπου.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε με τη μορφή του επείγοντος την Τετάρτη (18/05/2016). Εύλογο ερώτημα: μέσα σε πόσα εικοσιτετράωρα μπορούν να διαβαστούν, να αξιολογηθούν και να ελεγχθούν 7.500 σελίδες; Εκτός κι αν οι βουλευτές της συμπολίτευσης έχουν αποφασίσει ότι δεν ζουν στον αληθινό κόσμο αλλά στον κόσμο του Matrix, όπου όλα είναι δυνατά και μπορούν να καταργούνται όλοι οι φυσικοί νόμοι!

Σε αυτό τον ιδιόμορφο «Λεβιάθαν* των νομοσχεδίων» περιλαμβάνονται στην κυριολεξία όλα: αυξήσεις στον ΦΠΑ και τους έμμεσους φόρους, παράδοση των «κόκκινων» δανείων ως βορά στις «ύαινες» των ξένων κερδοσκοπικών, το νέο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, αλλά και το ξεπούλημα των συνολικά 14 περιφερειακών αεροδρομίων έναντι πινακίου φακής.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...