Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα λόγω ψήφισης του πολυνομοσχεδίου

698366-imagehandler.jpg

22-05-2016 15:40

Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας διοργανώνουν ΑΔΕΔΥ, και ΓΣΕΕ αλλά και άλλοι φορείς λόγω ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή στην πλατεία Συντάγματος αλλα και στην πλατεία Ομονοίας.  

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ καλεί τους πολίτες σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 17:30 αναφέροντας στη σχετική ανακοίνωση: «Με των 7.500 σελίδων πολυνομoσχέδιο που κατέθεσε στην Βουλή, με την διαδικασία του κατεπείγοντος η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., προωθούνται νέα μέτρα εξόντωσης του λαού, ένα ευρω-μνημόνιο διαρκείας, παράλληλα με την διαιώνιση του χρέους. Μετά την ψήφιση των νόμων-λαιμητόμων για την ασφάλιση και την φορολογία η Κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει την «αξιολόγηση» με πολυνομοσχέδιο που προβλέπει: Φοροληστεία χωρίς έλεος. – Παράδοση όλων των δανείων στα κοράκια των χρηματαγορών. – Εκχώρηση του συνόλου της κινητής και ακίνητης δημόσιας περιουσίας στο νέο «υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων» – Θεσμοθέτηση του Αυτόματου Μηχανισμού Περικοπών, του περίφημου «κόφτη» που σημαίνει ότι μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, κρατική χρηματοδότηση Υγείας, Παιδείας και Πρόνοιας θα κόβονται αυτόματα, με προεδρικό διάταγμα, ακόμα και με διοικητικές αποφάσεις, παρακάμπτοντας ακόμα και τη Βουλή. – Παράδοση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Εσόδων στους δανειστές».

Αναλυτικότερα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήρια στο Σύνταγμα, με το ΠΑΜΕ να διοργανώνει συγκέντρωση στην Ομόνοια.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί «την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία να κατέβουν μαζικά και μαχητικά και να πλημμυρίσουν την πλατεία Συντάγματος» στις 17:30 το απόγευμα στο συλλαλητήριο εργατικών συνδικάτων και λαϊκών φορέων στο Σύνταγμα. Σημείο συνάντησης της ΛΑΕ, Όθωνος και Αμαλίας.

Στο μεταξύ, μπλακ άουτ επικρατεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς  λόγω απεργίας των εργαζομένων ενάντια στο πολυνομοσχέδιο. Πιο συγκεκριμένα, η Αθήνα θα μείνει χωρίς μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ, ενώ θα ακινητοποιηθούν και λεωφορεία και τρόλεϊ.

Λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς η ΑΔΕΔΥ έχει μεριμνήσει για την διευκόλυνση της μετάβασης και της επιστροφής των διαδηλωτών με πούλμαν, με ώρα αναχώρησης προς το Σύνταγμα στις 4:30 μ.μ. ακριβώς, από τα παρακάτω σημεία:

  • Νέα Ιωνία – Νέο Ηράκλειο: Πλατεία Σημηριώτη (Λεωφόρος Ηρακλείου).
  • Χαλάνδρι – Αγία Παρασκευή: Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου (στην αφετηρία του τρόλεϊ).
  • Πειραιάς: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
  • Αργυρούπολη – Ελληνικό: Πλατεία Σουρμένων.
  • Καλλιθέα – Νέα Σμύρνη: Πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα.
  • Περιστέρι: Πλατεία Δημαρχείου.
  • Αιγάλεω – Χαϊδάρι: Πλατεία Εσταυρωμένου (μπροστά από την εκκλησία).
  • Νίκαια: Πλατεία Περιβολάκι.
  • Νέα Φιλαδέλφεια – Πατήσια – Γαλάτσι: Πλατεία Πατριάρχου, Νέα Φιλαδέλφεια.

Σημειώνεται ότι, για το απόγευμα της Κυριακής, προγραμματίζουν συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος σωματεία εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...