Τι συνέβη και επιτέθηκε φραστικά ο Μπουτάρης στον Τζιτζικώστα;

698145-mpoutariw-tzitzikostas_aftodioikisi-696x482.jpg

22-05-2016 0:05

Η επίθεση στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, που εξαπέλυσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αποτελεί μόνο την αρχή της μεταξύ τους αντιπαράθεσης.

«Τώρα τελευταία, ο περιφερειάρχης φαίνεται να ποντάρει μικροπολιτικά στη ξενοφοβία, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία» ανέφερε ο Γ. Μπουτάρης, με αφορμή και την απουσία εκπροσώπου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη χθεσινή εκδήλωση στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης για την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Οι αναφορές του κ. Μπουτάρη κατά του κ. Τζιτζικώστα, έγιναν στη διάρκεια υπογραφής συμφωνίας συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Θεσσαλονίκης και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με στόχο την κάλυψη 660 θέσεων υποδοχής προσφύγων (εκ των οποίων οι 600 σε μισθωμένα διαμερίσματα και οι 60 σε ανάδοχες οικογένειες) μέσα στο 2016, σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr.

«Σκοπός μας με τη συμφωνία αυτή είναι να διασφαλίσουμε μια αξιοπρεπή διαμονή για 600 άτομα, ιδίως οικογένειες με παιδιά, σε διαμερίσματα που θα νοικιάσουμε για τον σκοπό αυτό μέσα στον αστικό ιστό της πόλης για το υπόλοιπο της χρονιάς. Ταυτόχρονα, προγραμματίζουμε στο ίδιο πλαίσιο την αναδοχή και φιλοξενία 60 ατόμων, οικογενειών κυρίως με ανήλικα παιδιά, από οικογένειες συμπολιτών μας» είπε ο κ. Μπουτάρης.

«Βέβαια, μερικοί, όταν βλέπουν τις πρωτοβουλίες μας, μουρμουρίζουν ότι νοιαζόμαστε τάχα μόνο για τους ‘ξένους’. Ότι τάχα παίζουμε ‘ανθρωπισμό για άλλους’ ενώ ο Έλληνας μέσα στη κρίση πεινάει. Η εθνικιστική μιζέρια και ο κομπλεξισμός όμως τυφλώνουν. Δεν τους αφήνει να δουν το προφανές. Ότι η συμφωνία αυτή, όπως τολμώ να πω, η όλη εμπλοκή της χώρας μας στο προσφυγικό είναι και μια μεγάλη ευκαιρία» συμπλήρωσε ο δήμαρχος, ρίχνοντας ένα ακόμα καρφί κατά του κ. Τζιτζικώστα.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...