Πολυνομοσχέδιο – Παφίλης: Εμείς είμαστε μαζί με το λαό στο δρόμο της ανατροπής

698267-pafilhs-2.jpg

21-05-2016 22:34

Ότι συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, προκειμένου να ανοίξει το δρόμο για να ξεπεράσει το κεφάλαιο την οικονομική κρίση, να εξυπηρετήσει την καπιταλιστική κερδοφορία, κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Κατά την τοποθέτησή του στην συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της αξιολόγησης, και διαδεχόμενος στο βήμα τον υπουργό Οικονομικών, ο κ. Παφίλης χαρακτήρισε «ευκλείδειο θεώρημα» την αναφορά του κ. Τσακαλώτου ότι «διαφωνούμε με το ΚΚΕ για το πώς πάμε από τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό».

Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση διατείνεται πως με τα αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλει «ανοίγει ο δρόμος για τον σοσιαλισμό» ενώ απευθύνθηκε στα έδρανα της πλειοψηφίας λέγοντας «Καλό ταξίδι στο δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της φτώχειας για το λαό. Εμείς είμαστε μαζί με το λαό στο δρόμο της ανατροπής και των κοινωνικών επαναστάσεων».

Αναφορικά με το Ταμείο αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας, ο κ. Παφίλης σχολίασε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει ήδη δείγμα τι εννοεί όταν κάνει λόγο για «αξιοποίηση», με τις συμβάσεις που συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, για την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών 14 αεροδρομίων αφού στη Fraport «παρέχεται πλήρη προστασία, σκανδαλώδη προνόμια σε σημείο να μην μπορείς να αξιοποιήσεις τα αεροδρόμια σε κατάσταση κρίσης, παρά μόνο σε περίπτωση πολέμου και αυτό θα πρέπει να τους αποζημιώσεις και από πάνω».

Κάλεσε δε την ΝΔ να τοποθετηθεί με σαφήνεια αν θα καταργήσει το Ταμείο εφόσον γίνει κυβέρνηση.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...