Άτακτη υποχώρηση Τσίπρα για τα ειδικά μισθολόγια στο παρά πέντε της ψηφοφορίας

698260-tsipras-kammenos.jpg

21-05-2016 21:31

Άρον άρον τα μαζεύει πάλι ο Αλέξης Τσίπρας και με άγαρμπη αναδίπλωση ψάχνει στο παρά πέντε ισοδύναμα στο πάγωμα των ειδικών μισθολογίων μετά την αντίδραση από τους κόλπους των ΑΝΕΛ.

Να καταθέσουν έως αύριο προτάσεις ισοδυνάμων μέτρων ανά υπουργείο, έναντι του «παγώματος» των αντίστοιχων ειδικών μισθολογίων, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τους υπουργούς, σε σύσκεψη που συγκάλεσε αιφνίδια.

Στη σύσκεψη κλήθηκαν οι υπουργοί Εθνικής ‘Αμυνας, Πάνος Καμμένος, Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Εμπορικής Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας καθώς επίσης και οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Υπενθυμίζεται, ότι η κυβέρνηση του διδύμου Τσίπρα-Καμμένου, με τροπολογία που κατέθεσε αιφνιδίως αργά το βράδυ της Παρασκευής (20/05/2016) στη Βουλή έβαζε στον πάγο τα ειδικά μισθολόγια του δημοσίου για μία διετία.

Η τροπολογία προέβλεπε ότι οι αποδοχές που αφορούν τους δικαστικούς λειτουργούς, τα Σώματα Ασφαλείας, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τους γιατρούς του ΕΣΥ, τους διπλωματικούς υπαλλήλους και τους πανεπιστημιακούς, δεν θα υπόκεινται σε οποιαδήποτε μισθολογική ωρίμανση και μισθολογική προαγωγή από την 1η Ιανουαρίου 2017 έως την 31η Δεκεμβρίου 2018.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με την εφαρμογή του μέτρου εξοικονομούνται 118 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως στην τροπολογία αντέδρασαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, οι οποίοι ζήτησαν να τροποποιηθεί βάσει της πρόσφατης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για αποκατάσταση των αποδοχών των ενστόλων στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 με ταυτόχρονη καταβολή των αντίστοιχων αναδρομικών.

Υποστήριζαν δε ότι ήδη έχει ζητηθεί και έχει υπάρξει δέσμευση για την αλλαγή της τροπολογίας.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...