Στη Βουλή η μήνυση αστυνομικού κατά του Πάνου Καμμένου

697977-kammenos.jpg

20-05-2016 16:44

Για τα επεισόδια στην Κω και τις κατηγορίες που είχε εξαπολύσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά του αστυνομικού

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου σχετικά με τα επεισόδια αποδοκιμασίας τον περασμένο Αύγουστο στην Κω για τα οποία ο κ. Καμμένος κατηγόρησε δημόσια ως υποκινητή εν ενεργεία αστυνομικό με μακρά θητεία στην ΕΥΠ.

Υπενθυμίζεται ότι τα εν λόγω επεισόδια σημειώθηκαν την 21η Αυγούστου 2015 όταν ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε την Κω για το μεταναστευτικό ζήτημα. Όμως, αγανακτισμένοι  κάτοικοι της Κω και διαμαρτυρόμενοι για  το μεταναστευτικό πέταξαν αυγά  και μπουκάλια με νερό εναντίον του προέδρου των ΑΝΕΛ, με αποτέλεσμα να φυγαδευτεί από τους άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας.

Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος  έγραψε στο Twitter ότι «επικεφαλής των αγανακτισμένων πολιτών ήταν εν ενεργεία αστυνομικός με μακρά θητεία στην ΕΥΠ μαζί με νεοναζί». Μάλιστα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατονόμασε συγκεκριμένο αστυνομικό ως οργανωτή της εναντίον του διαμαρτυρίας (σ.σ.: κατέγραψε λανθασμένα το επώνυμό του).

Κατόπιν αυτού, ο  φερόμενος ως υποκινητής αστυνομικός κατέθεσε σε βάρος του κ. Καμμένου μαγωγή με την οποία διεκδικεί χρηματική αποζημίωση ύψους 19.950 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη και μήνυση με την οποία ζητά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήμιση και απλή δυσφήμηση (άρθρα 362 και 363 Ποινικού Κώδικα).

Ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι ήταν για εκείνον οδυνηρή η αναπαραγωγή από τα μέσα ενημέρωσης της αναφοράς του κ. Καμμένου στο πρόσωπό του, καθώς έλαβε ευρεία δημοσιότητα και του προκάλεσε αγανάκτηση.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι κατά το περιστατικό που εξελίχτηκε έξω από  το Δημαρχείο δεν ήταν  εκεί, απλώς είχε περάσει μια ώρα πριν από το λιμάνι, εκτός υπηρεσίας και ρώτησε γιατί υπήρχε τόσο μεγάλη κινητικότητα από επαγγελματίες καταστηματάρχες, οι οποίοι είχαν πληγεί  από την αθρόα είσοδο προσφύγων-μεταναστών.

Επίσης, ο  αστυνομικός αναφέρει ότι δεν έχει καμία σχέση με τα επεισόδια και με νεοναζί ή οποιαδήποτε άλλη ακραία οργάνωση και ότι κάλεσε με εξώδικο το κ. Καμμένο να ανακαλέσει την επίμαχη ανάρτηση στο Twitter, αλλά εκείνος δεν το έκανε και κατόπιν αυτού προσέφυγε στην Δικαιοσύνη.

Διευκρινίζει τέλος ο αστυνομικός ότι πριν πολλά χρόνια υπηρέτησε στην ΕΥΠ  για ένα μικρό διάστημα.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...