Έφτασε η ώρα της απολογίας για το ζεύγος Μαρτίνη


20-05-2016 8:43

Στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς, Νίκο Τσιρώνη απολογούνται σήμερα, Παρασκευή, (20/05/2016) ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του, Γεωργία, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από εντάλματα που εκδόθηκαν σε βάρος τους για σοβαρότατες κακουργηματικές κατηγορίες.

Μετά το πέρας των απολογιών τους ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των δύο κατηγορουμένων. Δηλαδή αν θα πάρουν το δρόμο της φυλακής ή θα αφεθούν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Η υπόθεση για την οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις αφορά – σύμφωνα με την κατηγορία- μίζα περίπου 3,2 εκατομμυρίων μάρκων που φέρεται να εισέπραξε ο πρόωην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», από γερμανική εταιρεία που προμήθευσε το νοσοκομείο με νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό, η οποία κατέβαλλε το ποσό της μίζας – σύμφωνα με τις αρχές- για να προτιμηθεί. Μέρος του ποσού καταβλήθηκε σύμφωνα με την κατηγορία για να αγοραστεί κτήριο δίπλα στο νοσοκομείο, το οποίο στεγάζει σήμερα ως ενοικιαστή, τον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Η έρευνα ξεκίνησε πριν από 1,5 χρόνο με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου, στο πλαίσιο έρευνας περιουσιακής κατάστασης του ζεύγους Μαρτίνη. Οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς, Γιάννης Δραγάτσης και Αντώνης Ελευθεριάνος, μέσω δικαστικών συνδρομών και εκτεταμένων ερευνών διαπίστωσαν πως:

Το 1998 η επιτροπή προμηθειών του «Ερρίκος Ντυνάν» εισηγήθηκε την προμήθεια νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, δηλαδή κλίβανους, πλυντήρια, κουζίνες κ.λπ. Στο πλαίσιο αυτό συνήφθη σύμβαση με τη Γερμανική εταιρεία HOSPITALIA INTERNATIONAL, με συνολικό κόστος 12 δισεκατομμύρια δραχμές (περίπου 36 εκταομμύρια ευρώ). Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των εισαγγελέων Δραγάτση, Ελευθεριάνου, ο κ. Μαρτίνης, ως πρόεδρος φέρεται να εξαπάτησε τα μέλη του ΔΣ για να προτιμηθεί η εταιρεία, η οποία μάλιστα υπερκοστολόγησε τη σύμβαση. Το επιπλέον ποσό, σύμφωνα με τις εισαγγελικές εκτιμήσεις, αποτελούσε μίζα προς τον πρόεδρο του νοσοκομείου.

Σε δήλωσή τους αμφότεροι αρνούνται ότι πήραν μίζα, ενώ η Γεωργία Μαρτίνη υποστήριξε ότι τα χρήματα που εντοπίστηκαν στους λογαριασμούς της προέρχονται από την οικογενειακή της περιουσία και είναι νόμιμα και φορολογημένα.

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr