Ισπανία: To Podemos παίρνει αποστάσεις από την κυβέρνηση Μαδούρο στη Βενεζουέλα

697756-podemos-madur.jpg

20-05-2016 5:57

Ο ηγέτης του κόμματος της ισπανικής αριστεράς Podemos, το οποίο δέχεται αδιάκοπες επιθέσεις από την ισπανική δεξιά, που καταγγέλλει πως πρόκειται για μια λαϊκιστική παράταξη που έχει δεσμούς με τη Βενεζουέλα, πήρε αποστάσεις την Πέμπτη (19/5) από την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, καταδικάζοντας το ότι υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι στη λατινοαμερικάνικη χώρα και κρίνοντας ότι επικρατεί «μια φρικτή κατάσταση» εκεί.

«Πολύ καθαρά, χωρίς καμιά αμφιβολία, δεν δεχόμαστε το να υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι πουθενά—ούτε στη Βενεζουέλα, ούτε οπουδήποτε αλλού», είπε ο ηγέτης του Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, υποψήφιος για το αξίωμα του πρωθυπουργού στις νέες βουλευτικές εκλογές οι οποίες πρόκειται να διεξαχθούν την 26η Ιουνίου στην Ισπανία.

«Η κατάσταση σε αυτή τη χώρα (τη Βενεζουέλα), εξ όσων γνωρίζουμε, είναι φρικτή, με τη σύγκρουση ανάμεσα στην εκτελεστική εξουσία και τη νομοθετική εξουσία», πρόσθεσε ο Ιγκλέσιας σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο LaSexta.

Σημειώνοντας ότι το Podemos «ανησυχεί για την κατάσταση» που έχει φθάσει «κοντά σε μια εμφύλια σύγκρουση» στη Βενεζουέλα, ο Ιγκλέσιας εξήρε την «συνετή», όπως τη χαρακτήρισε, αποστολή διαμεσολάβησης του πρώην πρωθυπουργού της Ισπανίας, του σοσιαλιστή Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο.

Ο Ιγκλέσιας ήταν πιο συγκρατημένος όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρώην προέδρου της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα. Ο Μουχίκα είχε δηλώσει πως «έχουν παλαβώσει όλοι στη Βενεζουέλα» πριν προσθέσει ότι παρά τον «μεγάλο σεβασμό του» για τον Νικολάς Μαδούρο, κι αυτός έχει «τρελαθεί».

Ο Μουχίκα εκφράστηκε με «πολλή κοινή λογική» λέγοντας ότι το τρέχον διάστημα η κατάσταση «στην πολιτική ζωή της Βενεζουέλας είναι εντελώς τρελή», περιορίστηκε να πει ο ηγέτης του Podemos.

Παράλληλα, ο Ιγκλέσιας επέκρινε τους πολιτικούς αντιπάλους του κόμματός του διότι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν «την κατάσταση σε μια άλλη χώρα σαν προεκλογικό όπλο».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...