Βουλή: Κόντρα Χουλιαράκη – Μπακογιάννη για φόρους και αποκρατικοποιήσεις

697715-mpakogianni.jpg

19-05-2016 22:38

Να αλλάξει διάταξη στο νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη προειδοποιώντας ότι «κάποιοι άνθρωποι θα κάτσουν στο σκαμνί», ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης υπεραμύνθηκε της αύξησης φόρων!

«Είναι πολύ εύκολο να τάσσεται κανείς κατά της αύξησης της φορολογίας γιατί κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με τις στρεβλώσεις της αγοράς που εν δυνάμει οδηγούν σε υφεσιακά αποτελέσματα. Ειδικά στην Ελλάδα που η φορολογική βάση παραμένει μικρή και οι έμμεσοι φόροι είναι πάνω από τον κοινοτικό μέσο όρο», ανέφερε απαντώντας στη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Χουλιαράκης.

«Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο έχουν στόχο, να βοηθήσουν τη χώρα να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της, να βγει στις αγορές και να μην επαναλάβει, τα λάθη της αξιωματικής αντιπολίτευσης» σημείωσε.

«Μειώνοντας τους φόρους αποδομείται το κοινωνικό κράτος και αυξάνονται οι κοινωνικές ανισότητες. Εμείς επιδιώκουμε τη δημοσιονομική προσαρμογή με κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτή είναι η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, τασσόμενος ουσιαστικά υπέρ της αύξησης φόρων!

Στην τοποθέτησή της η Ντόρα Μπακογιάννη τάχθηκε κατά της αύξησης της φορολογίας, και αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση πανηγυρίζει γι’ αυτό.

«Είμαι φιλελεύθερη, είμαι υπέρ των αποκρατικοποιήσεων και του μικρού κράτους», ενώ ζήτησε την αλλαγή της διάταξης στο νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου διαφορετικά όπως υποστήριξε, «κάποιοι άνθρωποι θα κάτσουν στο σκαμνί».

Αναρωτήθηκε γιατί προβλέπεται η λειτουργία του ταμείου για 99 χρόνια, ενώ ο χρόνος αποπληρωμής του χρέους έχει εκτιμηθεί στα 33 χρόνια και ανέφερε ότι θα διοικείται με την γνώμη των ξένων, ενώ έχουν υπαχθεί σε αυτό τα πάντα μεταξύ των οποίων και το σύνολο των ακινήτων του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας, εκτός από τους αρχαιολογικούς χώρους τις περιοχές natura και τους υδροβιότοπους που έχουν υπαχθεί στη σύμβαση Ραμσάρ.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...