Κομοτηνή: Θα γεμίσει ιμάμηδες…τον Ιούνιο

697616-mousoulmanoi_xwros_prosefxhs-1024x683.jpg

19-05-2016 18:24

Την έναρξη του Ραμαζανιού στις 6 Ιουνίου, σηματοδοτεί η θρησκευτική γιορτή που διοργανώνει και φέτος η Μουφτεία Κομοτηνής.

Iμάμηδες από όλα τα Βαλκάνια, από χώρες, όπως Σκόπια, Αλβανία και αλλού, για να προσευχηθούν μαζί ενόψει της έναρξης της μεγάλης θρησκευτικής γιορτής των μουσουλμάνων.

Το Ραμαζάνι εκ του τουρκικού ραμαζάν και αραβικού ραμαντάν, είναι Θρησκευτική -μουσουλμανική- εορτή νηστείας.

Αποτελεί ονομασία του ένατου μήνα του μουσουλμανικού έτους όπου σύμφωνα με τη παράδοση δόθηκε το Κοράνι στους ανθρώπους προκειμένου ν’ αποτελέσουν οι κανόνες του, οδηγός της ζωής τους.

Έτσι το Ραμαζάνι χαρακτηρίζεται ως ένας από τους «πέντε στύλους» του Ισλάμ με χαρακτήρα υπακοής, εξιλασμού και προσευχής προς το Θεό.

Σε όλο το χρονικό διάστημα αυτό, διάρκειας ενός μηνός, οι μουσουλμάνοι απέχουν υποχρεωτικά, από ανατολής μέχρι δύσεως του Ηλίου, από κάθε είδους τροφή ακόμη και νερό, πολύ δε περισσότερο από κάπνισμα, ποτό, αρώματα και σεξουαλικές επαφές, όχι όμως στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι την ανατολή του Ηλίου.

Στον χώρο του Γενί Τζαμί στην Κομοτηνή δίπλα στα γραφεία της Μουφτείας θα γίνει η συνάντηση των ιμάμηδων από όλα τα Βαλκάνια το Σάββατο 21 Μαΐου στις 9 το βράδυ.

Πηγή: xronos.grΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...