Μήνυση Τζιτζικώστα για την κατάσταση στην Ειδομένη

697581-eidom_537_355.jpg

19-05-2016 12:54
Για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη τους τελευταίους μήνες ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, ζητώντας όπως είπε χαρακτηριστικά  την άμεση επέμβαση της εισαγγελικής αρχής.
 
 

Ο Περιφεριάρχης Κεντρικής Μακεδονίας σε δηλώσει τους τονίζει πως «Έχει ξεφύγει η κατάσταση στην περιοχή μας. Τα κυρίαρχα αιτήματα που είχαμε ήταν να γίνει αναλογικός επιμερισμός του βάρους του προσφυγικού σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου φιλοξενείται σήμερα το 70% των προσφύγων».

«Το δεύτερο ζήτημα για το οποίο, όλο το προηγούμενο διάστημα διεκδικούμε να δώσουμε μία λύση είναι το θέμα της Ειδομένης, που έχουμε πλέον υπερσυγκέντρωση 10.000 ανθρώπων σε απάνθρωπες συνθήκες και υπάρχουν και αξιόποινες πράξεις, οι οποίες τελούνται στην περιοχή», ανέφερε ο κ.Τζιτζικώστας και πρόσθεσε: «Στο έγγραφο που θα καταθέσα σήμερα στην Εισαγγελία, περιγράφεται το γεγονός ότι παραμένει κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή για 60 ημέρες, χωρίς να επεμβαίνει η Αστυνομία, επειδή 30 άνθρωποι διαμαρτύρονται».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr