«Άκου το Σώμα Σου» στα Φαρμακεία – Σύμπραξη επιχειρείν, επιστήμης και φαρμακοποιών για τον πολίτη

343298-3a5e505965f0990db8679388eb1de7ab_l.jpg

12-05-2016 16:49

Μια Σημαντική Πρωτοβουλία ξεκινά η Novartis Hellas σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Υαλοειδούς Αμφιβληστροειδούς και τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Η εκστρατεία ενημέρωσης κοινού «Άκου το Σώμα Σου», από τη Novartis Hellas έχει στόχο, την ευαισθητοποίηση του κοινού για πρόληψη και σωστό έλεγχο μιας σειράς σημαντικών ασθενειών αλλά και την ορθή καθοδήγηση των ασθενών μέσα από το πρωτοβάθμιο σύστημα φροντίδας υγείας.

Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και υποστηρίζεται, από ιατρικές επιστημονικές εταιρίες, που θα προτρέπουν τα μέλη τους να υποδέχονται στα ιατρεία τους, ασθενείς που παραπέμπονται από φαρμακοποιούς.

Πιο συγκεκριμένα, οι φαρμακοποιοί θα μπορούν να ενημερώνουν πελάτες των φαρμακείων τους που πάσχουν από ΣΔ και ταυτόχρονα να τους προτρέπουν να επισκεφθούν οφθαλμίατρους, οι οποίοι θα τους παρέχουν δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο.

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Υαλοειδούς Αμφιβληστροειδούς, κυρία Σταματίνα Καμπανάρου δήλωσε: «η πρωτοβουλία αυτή έχει σκοπό να παροτρύνει τους Έλληνες Οφθαλμιάτρους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του δωρεάν διαγνωστικού ελέγχου διαβητικών ασθενών, που δεν συμμετέχουν σε τακτικό Οφθαλμολογικό έλεγχο τα τελευταία χρόνια, συμβάλλοντας έτσι στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας στη χώρα μας. Επίσης προτρέπει τους Έλληνες Οφθαλμιάτρους να επισκεφθούν το website της εταιρείας (www.gvrs.gr), ώστε να ενημερωθούν κατάλληλα και να αγκαλιάσουν αυτή την πρωτοποριακή πρωτοβουλία της Novartis Hellas, ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουμε καθοριστικά στη δημιουργία δικτύων προστασίας των ασθενών που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη».

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κος Κωνσταντίνος Λουράντος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υποστήριξη της ΕΕΥΑ που συμβάλλει ουσιαστικά στο σωστό έλεγχο της νόσου από τους ειδικούς ιατρούς ενώ ο κος Ιωάννης Μακρυγιάννης, Γενικός Γραμματέας Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Πρόεδρος ΙΔΕΕΑΦ, αναφέρει ότι η πρωτοβουλία της διοίκησης της ΕΕΥΑ, έρχεται να συμπληρώσει το πρόγραμμα εντατικής εκπαίδευσης των φαρμακοποιών όλης της Ελλάδος, μέσα από τα διαδικτυακά σεμινάρια που πραγματοποιούνται και την παροχή υπηρεσιών πρόληψης μέσα από τα φαρμακεία.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Novartis Hellas, κος Riccardo Canevari δήλωσε: «Η δημιουργία δικτύων προστασίας ασθενών, που υποστηρίζεται από την εκστρατεία ενημέρωσης κοινού «Άκου το Σώμα σου», εμπλουτίζεται με υπηρεσίες υγείας που μπορούν πραγματικά να συμβάλλουν στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση ασθενών».

Ο δωρεάν διαγνωστικός έλεγχος που παρέχεται από οφθαλμιάτρους με την προτροπή και υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Υαλοειδούς Αμφιβληστροειδούς, έρχεται να προσθέσει έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα προστασίας ασθενών μαζί με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και το ΙΔΕΕΑΦ. Ήδη, αρκετές ακόμη επιστημονικές εταιρίες έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στην εκστρατεία και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.ΠΗΓΗ : Onmed.gr

loading...