Ασφαλιστικό: Τσίπρας εναντίον Μητσοτάκη επεισόδιο 2 (video)

694451-tsipras-mitsotakis.jpg

08-05-2016 22:52

Για «ταχυδακτυλουργίες» – υποστηρίζοντας ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιβάρυναν τον ελληνικό λαό με μέτρα ύψους 63 δισ. ευρώ, ή αλλιώς το 1/4 του ΑΕΠ της χώρας, ενώ την ίδια ώρα κατηγορούν την κυβέρνηση γιατί σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση έφθασε σε μια συμφωνία, η οποία όμως δίνει προοπτική εξόδου από την κρίση – εγκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας,

Ο πρωθυπουργός, απαντώντας στον πρόεδρο της «γαλάζιας» παράταξης, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ άφησε έλλειμμα, ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα έχει τη δυνατότητα εξόδου από την κρίση, με προϋποθέσεις την έξοδο από το φαύλο κύκλο, την επανεκκίνηση της παραγωγής και την έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους.

Απευθυνόμενος δε στον κ. Μητσοτάκη, είπε: «αφού πήρατε μια υπόσχεση για τη συζήτηση περί χρέους το 2012 γιατί δεν την υλοποιήσατε και αφού είχατε αυτήν την υπόσχεση γιατί ο κ. Σαμαράς έλεγε ότι το χρέος είναι βιώσιμο, ακυρώνοντας έτσι αυτήν την υπόσχεση;».

Και συνέχισε: «Με την ομιλία μου, κ. Μητσοτάκη, σάς έδωσα την ευκαιρία να μην ταυτιστείτε με ακραίους κύκλους στην Ευρώπη που λένε “ποτέ συζήτηση για το χρέος” και να στηρίξετε την εθνική προσπάθεια, αλλά εσείς επιμένετε σε μια μίζερη αντιπολίτευση, και δεν αξίζει στην παράταξή σας να την μετατρέψετε σε κόμμα διαμαρτυρίας».

Ο Τσίπρας σημείωσε επίσης ότι η ΝΔ επιδίδεται σε μια πρωτοφανή προσπάθεια να αποδείξει ότι η κυβέρνηση ψεύδεται, ενώ αφού τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση συγχέει την προεκλογική περίοδο του 2015 – «όπου μπορεί κανείς να μας ασκήσει κριτική για αυταπάτες, αλλά όχι για ανεντιμότητα» – με το 2016, πρόσθεσε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη: «Ξεχνάτε ότι ο ελληνικός λαός έκρινε την συμφωνία, την προσπάθειά μας και την εντιμότητά μας, εσείς κάνετε λογιστική με παραπειστικά νούμερα».

Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ένα ποσοστό αναπλήρωσης στις συντάξεις που φθάνει στο 84% είναι από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

«Αν κάποιος μπορεί με τεκμηριωμένα στοιχεία να φέρει μια καλύτερη ασφαλιστική μεταρρύθμιση να το αποδείξει. Όταν προσπαθείς να ξαναβάλεις το ασφαλιστικό στις ράγες πρέπει να επιλέξεις πού θα ρίξεις τα βάρη και εμείς επιλέξαμε να μην επιβαρύνουμε αυτούς που έχουν υποστεί 12 οριζόντιες μειώσεις, φέρνουμε ένα ασφαλιστικό που δεν επιβαρύνει ούτε κατά 1 ευρώ τις κύριες συντάξεις και την συντριπτική πλειοψηφία των επικουρικών», ανέφερε.

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...