Ισημερινός: Τουλάχιστον ένας νεκρός από τους δύο ισχυρούς σεισμούς (videos)

697399-ekouador.jpg

18-05-2016 22:27

Δύο νέες σεισμικές δονήσεις που έπληξαν σήμερα (18/5) τον Ισημερινό, η ισχυρότερη εκ των οποίων ήταν μεγέθους 6,8 βαθμών, είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν ελαφρά 85 ακόμη, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Ραφαέλ Κορέα.

«Θρηνούμε ένα νεκρό, έναν ενήλικο στην Τοσάγκα», μια κοινότητα που βρίσκεται σε απόσταση 200 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Κίτο, επισήμανε ο επικεφαλής του Ισημερινού κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Παράλληλα, προσέθεσε ότι 85 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά στους δύο μετασεισμούς μετά τη σεισμική δόνηση της 16ης Απριλίου η οποία προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές, αλλά και το θάνατο σχεδόν 700 ανθρώπων.

Οι σεισμικές δονήσεις που καταγράφθηκαν σήμερα είχαν μέγεθος 6,7 και 6,8 βαθμών, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής.

Υπήρξε διακοπή της ηλεκτροδότησης σε ορισμένες παράκτιες περιοχές, ενώ πολλοί άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους πανικόβλητοι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Ο πρόεδρος του Ισημερινού γνωστοποίησε επίσης ότι το επίκεντρο του πρώτου σεισμού που σημειώθηκε τη νύχτα ήταν το χωριό Μομπίτσε στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού.

Η δεύτερη σεισμική δόνηση έπληξε τη χώρα λίγο πριν από το μεσημέρι, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής.

«Τρομάξαμε, βγήκαμε από το κτίριο καθώς άρχισε να σείεται», δήλωσε ο 39χρονος Πιλάρ, δημοτικός υπάλληλος στο Κίτο, συμπληρώνοντας: «Ανησύχησα για την κόρη μου διότι δεν μπορούσαμε να τηλεφωνήσουμε. Βρισκόμασταν σε ένταση και ανησυχούσαμε πολύ για την κατάσταση».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...