Πορτογαλία: Ξεκίνησε να ληστεύει τράπεζες για να… πληρώνει την εφορία!

697390-ba.jpg

18-05-2016 22:04

Ο δράστης, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης μαζί με άλλον έναν Ιταλό υπήκοο, ηλικίας 55 ετών, που κατηγορείται ότι είναι συνεργός του

Ένας 36χρονος Ιταλός ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Πορτογαλία, με τους φόρους απλήρωτους και τα χρέη του σε δυσθεώρητα ύψη, άφησε στην άκρη τις πίτσες, πήρε ένα ψεύτικο όπλο και διέπραξε τουλάχιστον 10 ληστείες τραπεζών για να πληρώσει την εφορία, σύμφωνα με δικαστικούς αξιωματούχους.

Ο άνδρας, ιδιοκτήτης δύο καταχρεωμένων εστιατορίων πίτσας, ομολόγησε ότι διέπραξε τις ληστείες με λεία 100.000 ευρώ.

Αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης μαζί με άλλον έναν Ιταλό υπήκοο, ηλικίας 55 ετών, που κατηγορείται ότι είναι συνεργός του.

Οι δύο τους, που δεν χρησιμοποίησαν στην πραγματικότητα βία κι απέφευγαν να μιλήσουν κατά τη διάρκεια των ληστειών τους για να μην τους προδώσει η προφορά τους επιλέγοντας να κάνουν κυρίως χειρονομίες, συνελήφθησαν αφού λήστεψαν μια τράπεζα στην πόλη Βισέου τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η αστυνομία εντόπισε χρήματα που είχαν κλέψει, γάντια και ψεύτικα όπλα στο όχημα του ιδιοκτήτη της πιτσαρίας.

Ο αξιωματούχος στο δικαστήριο του Ματοσίνιος, κοντά στο Πόρτο, δεν θέλησε να σχολιάσει τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις του συλληφθέντα, ωστόσο η εφημερίδα Jornal de Noticias επικαλέστηκε έναν συνήγορο του κατηγορουμένου σύμφωνα με τον οποίο «η υπεράσπιση έχει συγκεντρώσει πολλές αποδείξεις πληρωμών που καταβλήθηκαν την εποχή που διέπρατταν τις ληστείες».

Αναφέρεται μάλιστα ότι με τη λεία από τα εγκλήματά του ο 36χρονος Ιταλός διευθέτησε ένα μεγάλο μέρος από τις οφειλές του, ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ, στην εφορία αλλά και στα διόδια ή τα σχολεία των παιδιών του.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...