Έβαλαν πωλητήριο σε ελληνικά νησιά – Ποια είναι και πόσο κοστίζουν (ΦΩΤΟ)

nisia

18-05-2016 17:23

Στο «σφυρί» νησιά του Αιγαίου έτοιμα προς πώληση – Καμία αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση – Η τιμή είναι χαμηλότερη από ένα σπίτι σε ακριβή συνοικία του Λονδίνου

Νέο δημοσίευμα για πώληση μικρών νησιών που ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο, δημοσιεύει το Business Insider.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι δεκάδες νησιά είναι έτοιμα προς πώληση και ότι η χώρα “στενάζει” από σειρά μέτρων λιτότητας και περιμένει οικονομική βοήθεια από διεθνείς πιστωτές – άρα κάθε σεντ μετρά».

Ο ιστότοπος Privateislandsonline.com περιέχει λεπτομέρειες για κάποια από αυτά τα νησιά και αναγράφει τιμές πώλησης «τόσο χαμηλές, όσο 3 εκατ. ευρώ, συνεχίζει το δημοσίευμα. «Η τιμή αυτή είναι χαμηλότερη απ’ όσο κοστίζει ένα σπίτι σε ακριβή συνοικία του Λονδίνου».

Μόλις πέρυσι, σύμφωνα με το άρθρο, πουλήθηκε αριθμός νησιών μέσω του Private Islands Online, αλλά «υπάρχουν ακόμα μερικές ευκαιρίες».

Μάλιστα, όπως αναφέρεται «αναλάβαμε να τσεκάρουμε εμείς τα νησιά που έχουν κοστολογηθεί και τα κατατάξαμε από το πιο ακριβό στο πιο φθηνό».

Ο κατάλογος έχει ως εξής:

7. Δουλίχιο – 40 εκατ. ευρώ (28,4 εκατ. στερλίνες, 44,1 εκατ. δολ.)

dulihio

Τοποθεσία: Ιόνιο Πέλαγος

Ανάπτυξη: Καμία

Έκταση: 5,4 εκατ. τετραγωνικά μέτρα

Είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό νησί προς πώληση αυτή τη στιγμή, αναφέρεται από το Privateislandsonline.com. Το υψηλότερο σημείο του νησιού βρίσκεται 250 μ. πάνω από τη θάλασσα. Εχει 4.000 ρίζες ελιάς και χαμηλούς θάμνους. Είναι ευκαιρία για κάποιον που θέλει να το μετατρέψει σε λουξ τουριστικό θέρετρο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΔΩ


loading...