Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο – «Μασάζ» διαρκείας υπό το φόβο «αντάρτικου»

697294-2422916.jpg

18-05-2016 15:14

Διευκρινίσεις αλλά και… εξηγήσεις για το πολυνομοσχέδιο, τα νέα μέτρα αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης – ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της 24ης Μαΐου – έδωσαν στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο υπ.Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες ψηφοφορίες στη Βουλή, η… μάχη της Κυριακής για τα «τελευταία» προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης προκαλεί ανησυχία στο Μαξίμου.

Ο λόγος; Το υπερ-νομοσχέδιο περιλαμβάνει και τις αυξήσεις έμμεσων φόρων ύψους 1,8 δισ. ευρώ, τον αυτόματο μηχανισμό διόρθωσης (κόφτη), τις ιδιωτικοποιήσεις και τη σύσταση του περίφημου Ταμείου Επενδύσεων – Ανάπτυξης στο οποίο εντάσσεται το σύνολο της δημόσιας περιουσίας.

Δηλαδή, όλα όσα απαίτησαν οι δανειστές. Όλα… Δεν αρνήθηκε τίποτα η ελληνική «αριστερή» κυβέρνηση.

Συναγερμός για «αντάρτικο» – Άρχισε το «μασάζ»

Στο Μαξίμου επικρατεί αναβρασμός, ενώ υπάρχει τις τελευταίες ώρες ο φόβος ενδεχόμενου «αντάρτικου» και μάλιστα την τελευταία στιγμή. Η ανησυχία αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι αρκετοί βουλευτές της ΝΔ έχουν δηλώσει ότι θα υπερψηφίσουν τα άρθρα που αφορούν στις ιδιωτικοποιήσεις και στα κόκκινα δάνεια.

Κυβερνητικοί επιτελείς, δηλαδή, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να «επαναπαυθούν» κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ή των ΑΝΕΛ και να… καταψηφίσουν, με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχει κίνδυνος καταψήφισης του νομοσχεδίου και θα έχουν και άλλοθι για να μπορούν να πάνε στην επαρχία χωρίς να αποδοκιμαστούν από τους πολίτες.

Οι ίδιες πηγές της κυβέρνησης επισημαίνουν ότι το σχέδιο της ΝΔ δεν αποσκοπεί μόνο στο να στείλει μήνυμα «καλού παιδιού» στους δανειστές αλλά και στο να «ξεσκεπάσει» τους επίδοξους «αντάρτες» και να δημιουργήσει εσωτερικό θέμα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Είναι ενδεικτικό ότι κάποια κυβερνητικά στελέχη σκέπτονται να εισηγηθούν στον Αλέξη Τσίπρα την επιβολή «κομματικής πειθαρχίας» για την ψηφοφορία της Κυριακής, κάτι ωστόσο που δεν επιθυμεί ο πρωθυπουργός καθώς υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη πρακτική δεν ταιριάζει με ένα «αριστερό» κόμμα.

Για το λόγο αυτό στο Μαξίμου μετρούν «κουκιά» και πραγματοποιούν «μασάζ» σε όλους τους βουλευτές, βολιδοσκοπώντας τις προθέσεις τους.

Τσακαλώτος και Χουλιαράκης επιχείρησαν να αναλύσουν το υπό κατάθεση πολυνομοσχέδιο κάνοντας λόγο για σκληρές διαπραγματεύσεις. «Δεν ξέρετε τι έχουμε τραβήξει», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, που μόνο δεν δάκρυσε στην προσπάθειά του να πείσει τους βουλευτές να ψηφίσουν την Κυριακή.

Η επιχείρηση «μασάζ» θα συνεχιστεί όλη την εβδομάδα, με την κυβέρνηση να εκτιμά πως παρά την γκρίνια οι βουλευτές θα καταπιούν ακόμα ένα δύσπεπτο πακέτο μέτρων.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...