Γεννηματά εναντίον Τσίπρα: Ο κόφτης της κυβέρνησης είναι ένα μόνιμο Μνημόνιο

697211-gennimatapasok.jpg

18-05-2016 11:41

Με δύο συνεντεύξεις της, το βράδυ της Τρίτης (18/05/2016) στο Mega και σήμερα το πρωί (19/05/2016) στον ραδιοσταθμό «ΒΗΜΑ FM» η Φώφη Γεννηματά κατέστησε σαφές ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση εντός των επόμενων ωρών, για να κλείσει η αξιολόγηση.

«Ο κόφτης είναι οριζόντιος, ξεκινάει από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και συνεχίζει… Είναι διαρκής. Είναι ένα μόνιμο μνημόνιο. Που δεν αφήνει περιθώριο στην εκάστοτε κυβέρνηση να κάνει τις επιλογές της. Αλλά οριζόντια και τυφλά. Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουμε τους φόρους, τα κόκκινα δάνεια, τον κόφτη. Και για το Ταμείο, αν έρθει έτσι όπως λένε, δεν θα το ψηφίσουμε, γιατί σημαίνει βέτο της τρόικας. Περιμένω όμως να δω το νομοσχέδιο», είπε.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε δεν πρόκειται να γίνει δεκανίκι, του ΣΥΡΙΖΑ και εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι «ο κ. Τσίπρας έχει παραδοθεί άνευ όρων, τα έχει δώσει όλα στον κ. Σόιμπλε».

Αναφερόμενη στο εγχείρημα της Κεντροαριστεράς, ανέφερε ότι κανείς δεν επαναπαύεται με ένα 6,5%. «Για να μπορέσουμε να δώσουμε απάντηση στον κόσμο που υποφέρει, πρέπει να συσπειρωθούμε. Η Κεντροαριστερά πρέπει να αποκτήσει ξανά δυνάμεις και ισχυρή επιρροή. Είναι επιλογή μας η Συμπαράταξη. Μέχρι να δυναμώσουμε πρέπει να κρατήσουμε την αυτοδυναμία των κομμάτων μας».

Σε μια αποστροφή της άφησε αιχμές κατά όσων μιλούν για νέα κόμματα: «Όποιος θέλει να φτιάξει κόμμα, ιδού πεδίο δόξης λαμπρό», είπε.

Επίσης ήταν πολύ επιφυλακτική για τη συμμετοχή στο εγχείρημα του Γιώργου Παπανδρέου λέγοντας ότι έβαλε στο τραπέζι τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για Σταύρο Θεοδωράκη και τη μεταξύ τους παρεξήγηση η Φώφη Γεννηματά είπε: «Κάλεσα προσωπικά τον Σταύρο, τηλεφωνικά. Οι φίλοι μιλάνε στο τηλέφωνο. Οι συνεργάτες και οι ξένοι μιλάμε με μέιλ. Επικοινώνησα για να τον καλέσω, αν και δεν κάλεσα κανέναν άλλον αρχηγό. Θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμο και σωστό να έρθει εκεί, ο ίδιος και τα στελέχη του. Μου απάντησε ότι έχει ανειλημμένη υποχρέωση, και ότι θα εκπροσωπηθεί από τον Δημήτρη Τσιόδρα. Από εκεί και πέρα οποιαδήποτε συζήτηση πάνω σε εαυτό το έχει άλλη σκοπιμότητα. Και δεν πρόκειται να την συνεχίσω».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr