Δεν έχει τέλος το φορο-πλιάτσικο – Ποιες οι αυξήσεις – «φωτιά» που έρχονται από το καλοκαίρι

697121-foroepidromh.jpg

18-05-2016 7:49

Νέος «Γολγοθάς» για τους Έλληνες καταναλωτές αναμένεται να ξεκινήσει από 1η Ιουνίου με αυξήσεις «φωτιά» να έρχονται σε βενζίνη, σταθερή τηλεφωνία, αλκοολούχα ποτά, τσιγάρα και τυχερά παιχνίδια, ενώ ταυτόχρονα το αριστερό «χέρι» της κυβέρνησης μπαίνει και στα εισοδήματα με μείωση του αφορολόγητου και της έκπτωσης φόρου ανεβάζοντας στα ύψη το λογαριασμό που πληρώνουν οι φορολογούμενοι.

Οι νέες ρυθμίσεις στη φορολογία εισοδήματος που φέρνει το υπουργείο Οικονομικών, αναμένεται να μοιράσουν άδικα τα βάρη, προστατεύοντας εκείνους με τα μεγάλα εισοδήματα και επιβαρύνοντας τους οικονομικά ασθενέστερους. Οι έμμεσοι φόροι αναμένεται να πλήξουν περισσότερο τις ασθενέστερες εισοδηματικά τάξεις με τον συνολικό λογαριασμό να αγγίζει ήδη τα 1,8 δισ. Ευρώ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υπερήφανη φέρνει την έκτη κατά σειρά αύξηση του ΦΠΑ τα τελευταία έξι χρόνια επιχειρώντας να κλείσει όπως-όπως τη διαπραγμάτευση με το Κουαρτέτο των Θεσμών, χωρίς να δίνει «δεκάρα τσακιστή» για τις ζωές των Ελλήνων.

Το επίμαχο νομοσχέδιο-«σκούπα» θα περιλαμβάνει την φοροεπιδρομή σε βενζίνη, σταθερή τηλεφωνία, αλκοολούχα ποτά, τσιγάρα και τυχερά παιχνίδια αλλά και στα εισοδήματα αναμένεται να κατατεθεί την Πέμπτη (19/5) στις επιτροπές της Βουλής, καθώς θα πρέπει να έχει ψηφιστεί το αργότερο μέχρι την επόμενη Κυριακή (22/05), ώστε να παρουσιαστεί στο Eurogroup της 24ης Μαΐου.

Ταυτόχρονα ως τροπολογία, μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, θα μείνει ο περιβόητος «κόφτης», σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Οι διατάξεις για το Μηχανισμό Δημοσιονομικής Διόρθωσης, για λόγους τεχνικής επεξεργασίας, θα κατατεθούν ως τροπολογία στη Βουλή μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου.

Οι έμμεσοι φόροι «φωτιά»

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΔΩ

 

loading...