Η κυβέρνηση των ανθρωποκτόνων νομοσχεδίων: Φορολογούν ασύστολα χωρίς κανένα σχέδιο!

697097-2509514.jpg

18-05-2016 5:57

Τα περίσσεια χαμόγελα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα χθες, Τρίτη (17/05/2016) από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης κατά τα εγκαίνια του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) δεν ήταν απ’ ό,τι φάνηκε ικανά να κρύψουν το γεγονός ότι η διαπραγμάτευση με τους δανειστές άρχισε να πελαγοδρομεί εκ νέου, αλλά ούτε και το ότι υπάρχει περίπτωση να καμφθούν οι θέσεις για τα βάρβαρα μέτρα που απαιτούν από τη χώρα μας.

Του Χρήστου Θ. Παναγόπουλου

Η πρώτη μεγάλη «σφαλιάρα» στα όσα μεγαλόστομα έλεγε περί ανάπτυξης και ξένων επενδύσεων ο κ. Τσίπρας ήρθε με την τελική απόφαση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης αργά χθες το απόγευμα, βάσει της οποίας ο μηχανισμός της αυτόματης διόρθωσης των δαπανών, ο περιβόητος «κόφτης» θα κατατεθεί μεν στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, όχι ως αναπόσπαστο τμήμα του, αλλά θα ενσωματωθεί υπό τη μορφή τροπολογίας.

Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr για τις χαμηλές προσδοκίες εν όψει Eurogroup

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Πολύ απλά ότι η διαπραγμάτευση παραμένει στον «αέρα», αφού το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και Θεσμών, για τις παραμέτρους εφαρμογής του «κόφτη» και την εν γένει λειτουργία του, παραμένει μεγάλο.

Το Κουαρτέτο, σύμφωνα με πληροφορίες, επιμένει στην πλήρη αυτοματοποίηση του «κόφτη», ζητώντας έμπρακτες εγγυήσεις από την Αθήνα ότι θα δημιουργήσει έναν μηχανισμό χωρίς δυνατότητες παρέμβασης, ο οποίος θα περιλαμβάνει και τους «μεγάλους κώδικες» του Προϋπολογισμού, ήτοι τους λογαριασμούς εκείνους που αφορούν κονδύλια για μισθούς και συντάξεις, ώστε να περικόπτονται και αυτοί.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...