Ανθεκτικές μπανάνες χάρη στη γενετική τροποποίηση

342279-45a9186a13a7950ca4cdf4b65de48cf4_l.jpg

12-04-2016 11:11

Ισραηλινοί ερευνητές τροποποίησαν γενετικά τις μπανάνες ώστε να παρατείνουν το… προσδόκιμο ζωής τους, δηλαδή να μην σαπίζουν τόσο γρήγορα.

Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Βολκάνι, γνωστού και ως Οργανισμού Γεωργικών Ερευνών (ARO) του υπουργείου Γεωργίας του Ισραήλ, με επικεφαλής τη δρα Χάγια Φρίντμαν, ανέφεραν ότι, χάρη στην επέμβαση στα γονίδια, η μπανάνα μένει φρέσκια για τουλάχιστον διπλάσιο χρόνο σε σχέση με τις μη μεταλλαγμένες μπανάνες.

bigstock A Banch Of Bananas And A Slice 114329459

Η καθυστέρηση της ωρίμανσης της μπανάνας μέσω γενετικής τροποποίησης βασίστηκε σε ανάλογη προηγούμενη έρευνα για τις τομάτες.

Οι Ισραηλινοί επιστήμονες απομόνωσαν ένα γονίδιο που ρυθμίζει τη διαδικασία ωρίμανσης στις μπανάνες και «μπλόκαραν» τη δράση του.

Η Φρίντμαν δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι η μετάλλαξη δεν βλάπτει την ποιότητα ή τη γεύση της μπανάνας. Το ζήτημα είναι πώς θα αντιδράσουν οι καταναλωτές αν γνωρίζουν ότι η ωραία μπανάνα τους έχει υποστεί μετάλλαξη!



ΠΗΓΗ : Onmed.gr


loading...