Ο Ερντογάν προειδοποιεί: Θα πολεμήσουμε μόνοι μας το Ισλαμικό Κράτος

697049-erdogan.jpg

17-05-2016 22:05

Η Τουρκία θα δράσει μόνη της για να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις στην πόλη Κιλίς, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, αν δεν λάβει καμία βοήθεια από το εξωτερικό, κατέστησε σαφές ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως ένδειξη της εντεινόμενης οργής της Άγκυρας για την εκτόξευση πυραύλων εναντίον του τουρκικού έδαφος από τις περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος.

«Θα νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος. Θα λύσουμε μόνοι μας αυτό το ζήτημα αν δεν λάβουμε βοήθεια που θα εμποδίζει αυτούς τους πυραύλους να πλήττουν το Κιλίς», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που είχε στην Κωνσταντινούπολη.

«Χτυπήσαμε όλες τις πόρτες για τη δημιουργία μιας ασφαλούς ζώνης στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας. Όμως κανείς δεν θέλει να κάνει αυτό το βήμα. Αν ο κόσμος δεν καταφέρει να συμφωνήσει στην ανάληψη αποφασιστικής δράσης εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων, τότε ο κόσμος δεν θα είναι πλέον ασφαλής», κατέληξε μιλώντας ζωντανά στην τουρκική τηλεόραση.

Η πόλη Κιλίς βομβαρδίζεται συχνά από θέσεις του Ισλαμικού Κράτους εντός του συριακού εδάφους τους τελευταίους μήνες.

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, ενώ ορισμένα κτίρια καταστράφηκαν από τις επιθέσεις αυτές. Ο τουρκικός στρατός και οι δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ανταπαντούν με πυρά και αεροπορικές επιδρομές στις οποίες έχουν σκοτωθεί δεκάδες μαχητές του ΙΚ στη βόρεια Συρία.

Την ίδια ώρα, Τούρκοι αξιωματούχοι επιμένουν ότι η Άγκυρα χρειάζεται μεγαλύτερη βοήθεια από το διεθνή συνασπισμό για να προστατεύσει τα σύνορά της, επισημαίνοντας το πόσο δύσκολο είναι να πληγούν οι κινητοί στόχοι του ΙΚ.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...