Συναγερμός στην Τουρκία για τρομοκρατικά «χτυπήματα» τζιχαντιστών την Πέμπτη

696899-tzixan.png

17-05-2016 12:16

«Κόκκινος» συναγερμός έχει σημάνει στη γείτονα χώρα για την πιθανότητα επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους κατά την εθνική γιορτή της Πέμπτης, ημέρα κατά την οποία τιμάται ο ιδρυτής του σύγχρονου τουρκικού κράτους Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και εορτάζεται ως Ημέρα της Νεολαίας και των Αθλημάτων.

Επί ποδός βρίσκονται οι τουρκικές Αρχές που περιμένουν νέο βομβιστικό χτύπημα των τζχιαντιστών αυτή την Πέμπτη. Οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις θεωρούνται ως πιθανοί στόχοι των τζιχαντιστών μετά την αύξηση των επιθέσεων του τουρκικού στρατού ενάντια σε θέσεις του ΙΚ στη Συρία.

Στην προειδοποίηση, που αφορά όλη τη χώρα και εκδόθηκε σε συνολικά 81 επαρχιακές αστυνομικές δυνάμεις, αναφέρεται ότι το ΙΚ «θεωρεί άπιστους τους Τούρκους στρατιώτες και αστυνομικούς και ότι επιτρέπεται να τους πολεμούν και να τους σκοτώνουν».

Πού θα χτυπήσουν οι τζιχαντιστές

Οι στρατιωτικές και αστυνομικές εγκαταστάσεις και τα δημόσια κτήρια θεωρούνται ως πιθανοί στόχοι, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ δημοσιεύματα υποδεικνύουν ως πιθανό στόχο το Μαυσωλείο του Ατατούρκ Ανίτκαμπιρ στην τουρκική πρωτεύουσα.

Ωστόσο, παρά τον υψηλό κίνδυνο, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας ανακοίνωσαν ότι το Μαυσωλείο του Ατατούρκ θα παραμείνει ανοιχτό την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία παραδοσιακά χιλιάδες άνθρωποι το επισκέπτονται.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...