Γαλλία: Οι πολίτες στα «κάγκελα» και ο Ολάντ ανυποχώρητος

696866-olant.jpg

17-05-2016 10:33

Αποφασισμένος να περάσει με οποιοδήποτε κόστος το νομοσχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά εμφανίστηκε σήμερα, Τρίτη (17/05/2016) ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, παρά το γεγονός ότι η χώρα έχει «παραλύσει» το τελευταίο διάστημα από τις γενικευμένες απεργιακές κινητοποιήσεις.

«Το νομοσχέδιο θα ωφελήσει τη Γαλλία», δήλωσε ο κ. Ολάντ μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο «Europe 1». «Όταν αποφάσισα αυτή τη μεταρρύθμιση, δεν ήταν για να πω πως όλα πάνε καλά», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Υπεραμύνθηκε της πολιτικής του, τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται επειγόντως μεταρρυθμίσεις κι ότι με το νέο νομοσχέδιο το δημόσιο έλλειμμα από 3,5% που ήταν το 2015 θα μειωθεί στο 3% το 2017. Μίλησε για «επανεκκίνηση των επενδύσεων», για «ανταγωνιστική οικονομία» και για «δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Βεβαίως, με την άποψη του ανώτατου πολιτικού και πολιτειακού άρχοντα της Γαλλίας δεν φαίνεται να συμφωνεί η πλειονότητα των πολιτών της χώρας, με τα εργατικά συνδικάτα να βρίσκονται επί ποδός, έτοιμα να κλιμακώσουν περαιτέρω τους απεργιακούς αγώνες τους.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...