Διαβεβαιώσεις Σπίρτζη: Δεν θα κοπεί καμία άγονη γραμμή

696742-spirtzis.jpg

16-05-2016 23:08

«Δεν κόπηκε και δεν θα κοπεί καμιά άγονη αεροπορική γραμμή, κόβεται η σπατάλη. Τα χρήματα που έδινε ο Έλληνας φορολογούμενος σε αυτές τις γραμμές ήταν περισσότερα από το να πάει κανείς στη Νέα Υόρκη και να γυρίσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών – Μεταφορών – Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση οκτώ βουλευτών της ΝΔ.

Παράλληλα, τόνισε ότι η επιδότηση των δρομολογίων ήταν διπλάσια από τον πραγματικό αριθμό των επιβατών, προσθέτοντας ότι θα διατηρηθούν οι συχνότητες των δρομολογίων που εξυπηρετούν πραγματικές μετακινήσεις και ανάγκες, με τρία μάλιστα δρομολόγια την εβδομάδα τους χειμερινούς μήνες τα οποία θα αυξάνονται προοδευτικά τους εαρινούς και ακόμη περισσότερο το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών – Μεταφορών – Δικτύων, ο ελληνικός λαός πλήρωσε το 2014, 47 εκατ. ευρώ για την επιδότηση των αεροπορικών εταιρειών, ποσό που φέτος μειώθηκε πάνω από 70% και έφθασε στα 14 εκατ. ευρώ. Ανέφερε, δε, ως παράδειγμα ότι, η πτήση Αθήνα – Λονδίνο με τις ελληνικές γραμμές κόστιζε 204 ευρώ, ενώ η πτήση Άκτιο – Σητεία 547 ευρώ και η πτήση Θεσσαλονίκη – Σκύρος 419 ευρώ.

«Ο ελληνικός λαός πλήρωνε πτήσεις για να μετακινούνται οι πιλότοι και οι αεροσυνοδοί, γιατί δεν υπήρχαν επιβάτες και να εξυπηρετείται η εκλογική πελατεία κομμάτων», τόνισε επίσης ο Χρήστος Σπίρτζης.

Συνεχίζοντας είπε ότι έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία για το συνολικό ανασχεδιασμό των αεροπορικών άγονων γραμμών σε συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου να υπάρχει αντιστοίχηση με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και να εξυπηρετείται ο πολίτης, και όχι τα συμφέροντα των εταιρειών.

«Προκηρύξατε διαγωνισμό για τις ίδιες 28 γραμμές και δώσατε 20 εκατ. ευρώ στις ίδιες εταιρείες με απευθείας ανάθεση», υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κωνσταντίνος Καραμανλής και έκανε λόγο για νέα ρουσφέτια της κυβέρνησης.

«Μου έχει συμβεί να ταξιδέψω με γραμμή άγονης και να είμαι ο μόνος επιβάτης», ανέφερε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος από το Ποτάμι Γιώργος Αμυράς.

«Νοιώθατε σαν βασιλιάς αλλά πλήρωνε ο ελληνικός λαός», απάντησε ο υπουργός.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έθεταν το θέμα της καθυστέρησης στην προκήρυξη και υλοποίηση του διαγωνισμού για τις άγονες αεροπορικές γραμμές, ενώ ζητούσαν από τον υπουργό Υποδομών – Μεταφορών – Δικτύων, να διευκρινίσει τις προθέσεις του υπουργείου για τον ανασχεδιασμό των άγονων αεροπορικών γραμμών, αλλά και για ποιο λόγο δεν προχώρησε έγκαιρα στην προκήρυξη του διαγωνισμού, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κλίμα ανασφάλειας και ανησυχίας σχετικά με τη διακοπή της αεροπορικής σύνδεσης, ιδιαίτερα σε νησιά και δυσπρόσιτες περιοχές.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...