Δείτε πως επέζησαν ναυαγοί 10 ημέρες χαμένοι στη θάλασσα! (pics)

696672-pp.jpg

16-05-2016 17:59

Έπειτα από 10 ημέρες στην θάλασσα, τους περισυνέλεξε μια μηχανότρατα με σημαία Βιετνάμ, που είχε εισέλθει παράνομα στα ύδατα της Μαλαισίας, και κατόπιν τους παρέδωσε στις τοπικές αρχές

Στις 2 Μαΐου ο Λαμ, ιδιοκτήτης μιας μικρής ξενοδοχειακής μονάδας και η ασκούμενη Αρμίλα Αλιχασάν ανέλαβαν να ξεναγήσουν τους Ισπανούς Νταβίδ Ερνάνδες Γκασούλα και Μάρτα Μικέλ στις νήσους και τους κοραλλιογενείς υφάλους στα ανοιχτά του κρατιδίου της Μαλαισίας Σαμπά.

Ωστόσο, ξαφνικά, μια θαλασσοταραχή και τα σφοδρά κύματα που τους έπληξαν είχαν ως αποτέλεσμα να ανατραπούν τα μηχανοκίνητα σκάφη τους. Οι ναυαγοί έχασαν επίσης τα αποθέματα πόσιμου νερού που είχαν μαζί τους και τους φακούς τους.

Λίγο αργότερα, η παρέα κατάφερε να επιβιβαστεί εκ νέου στα σκάφη κι επέζησε τρώγοντας ωμά χελιδονόψαρα -τα ιπτάμενα ψάρια των ωκεανών- τα οποία προσγειώνονταν στη βάρκα τους, περιέγραψε ο 44χρονος Λαμ σε μια τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο από το Κότα Κινάμπαλου, την πρωτεύουσα του κρατιδίου Σαμπά.

«Θα περάσει καιρός μέχρι να ξαναφάω σασίμι», πρόσθεσε ο ίδιος. «Πραγματικά δεν ήταν καλό, όμως εκείνη τη στιγμή το εκτίμησα καθώς πείναγα πάρα πολύ».

Για νερό, οι ναυαγοί έγλειφαν τις συμπυκνωμένες σταγόνες στο εξωτερικό μιας τσάντας γεμάτη με θαλασσινό νερό που είχαν αφήσει εκτεθειμένη στον ήλιο, ένα κόλπο που είχε δει σε μια ταινία η Μάρτα, αποκάλυψε ο Λαμ.

Το λιμενικό σώμα και το πολεμικό ναυτικό της Μαλαισίας αναζητούσαν την παρέα, ωστόσο πραγματοποιούσαν έρευνες πιο βόρεια, κοντά στις νήσους Σπράτλι, ενώ οι ναυαγοί κατευθύνονταν προς τις ακτές του Βόρνεο, σύμφωνα με τον Λαμ.

Έπειτα από 10 ημέρες στην θάλασσα, τους περισυνέλεξε μια μηχανότρατα με σημαία Βιετνάμ, που είχε εισέλθει παράνομα στα ύδατα της Μαλαισίας, και κατόπιν τους παρέδωσε στις τοπικές αρχές.

Ειρωνεία της τύχης: μόλις η οδύσσειά τους τελείωνε η ασκούμενη, η Αρμίλα, βρήκε το κινητό της το οποίο μάλιστα λειτουργούσε, καθώς το είχε βάλει σε ένα πλαστικό σακουλάκι πριν από την εκδρομή.

«Δεν το χρειαζόμασταν πλέον. Εκείνη βρισκόταν σε κατάσταση απόλυτου σοκ» διαβεβαίωσε ο Λαμ.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω Gallery του NewsbombΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...