Η πρώτη μεταμόσχευση… πέους στις ΗΠΑ είναι γεγονός

696665-metamosxeusi-peous.jpg

16-05-2016 17:29

Νέα ζωή, με… ολοκαίνουρια γεννητικά όργανα, απέκτησε ένας 64χρονος, ο οποίος έγινε ο πρώτος Αμερικανός που υποβλήθηκε με επιτυχία σε μεταμόσχευση πέους.

Ο Τόμας Μάνινγκ από το Χάλιφαξ είχε ακρωτηριαστεί το 2012, όταν διαγνώστηκε με καρκίνο στα γεννητικά όργανα. Στις αρχές του μήνα υποβλήθηκε, στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, σε μια 15ωρη χειρουργική επέμβαση κατά την οποία του μεταμοσχεύτηκε ένα πέος που προήλθε από πτωματικό δότη.

Αυτή είναι η τρίτη μεταμόσχευση πέους στον κόσμο. Η πρώτη επιτυχημένη έγινε το 2014 σε έναν 21χρονο από τη Νότια Αφρική. Είχε πάντως προηγηθεί και μία αποτυχημένη το 2006 στην Κίνα.

Οι γιατροί έκριναν ότι ήταν αναγκαίο να προχωρήσουν στη μεταμόσχευση πέους στον Μάνινγκ λόγω των σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων που του είχε προκαλέσει ο ακρωτηριασμός του. «Ελπίζουμε ότι αυτές οι τεχνικές αναδόμησης θα μας επιτρέψουν να ελαφρύνουμε την οδύνη και την απόγνωση των ανθρώπων που έχουν υποστεί τέτοιους τραυματισμούς και οι οποίοι συχνά είναι τόσο απελπισμένοι που σκέφτονται ακόμη και την αυτοκτονία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δρ. Κέρτις Σιτρούλο, ο ένας από τους δύο χειρουργούς που συμμετείχαν στη μεταμόσχευση.

metamosxeusi peous2

Ο Μάνινγκ, με ανακοίνωσή του, ευχαρίστησε τους γιατρούς, σημειώνοντας ότι ελπίζει πως μετά τη δική του, επιτυχημένη μεταμόσχευση θα βρεθούν όργανα και για άλλους ασθενείς που βρίσκονται στη λίστα αναμονής. «Είχα φθάσει σε απόγνωση. Σήμερα ξεκινάω ένα νέο κεφάλαιο, γεμάτο με ελπίδα για εμένα αλλά και για τους άλλους που έχουν υποστεί τραυματισμούς στα γεννητικά όργανα. Ιδίως για τους στρατιώτες μας που μπαίνουν στην πρώτη γραμμή και τραυματίζονται σοβαρά», εξήγησε.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 1.400 Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν στα γεννητικά όργανα την τριετία 2011-13 στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα New York Times ο Μάνινγκ, ο οποίος είναι τραπεζικός υπάλληλος, είπε ότι μετά τον ακρωτηριασμό του απομονώθηκε κοινωνικά και απέφευγε κάθε επαφή, ιδίως με τις γυναίκες. «Δεν μπορούσα να έχω σχέσεις με κανέναν… Πώς να πεις σε μια γυναίκα ότι σου έχουν ακρωτηριάσει το πέος;», εκμυστηρεύτηκε.

Ο άνδρας που είχε υποβληθεί στην πρώτη μεταμόσχευση πέους στην Κίνα το 2006 αναγκάστηκε στη συνέχεια να το αφαιρέσει λόγω των σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπισε, όχι μόνο ο ίδιος, αλλά και η σύζυγός του, είχαν εξηγήσει τότε οι γιατροί. Από την άλλη, ο νεαρός από τη Νότια Αφρική, ο οποίος έχασε το πέος του εξαιτίας μιας αποτυχημένης περιτομής, σήμερα έχει γίνει πατέρας.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr