Θεοδωράκης: Το γκέτο του Ελληνικού προσβάλει και τη χώρα μας και τους πρόσφυγες

696630-thodorakhs-prosfygiko.jpg

16-05-2016 14:51

Επίσκεψη αυτοψίας στο Ελληνικό όπου βρίσκονται περίπου 5000 μετανάστες και πρόσφυγες έκανε το πρωί ο Σταύρος Θεοδωράκης συνοδευόμενος από τους τρεις δημάρχους της περιοχής.

Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι παρά τις προσπάθειες των δήμων υπάρχουν ανυπέρβλητα προβλήματα που δεν θα λυθούν αν ο χώρος δεν αποσυμφορηθεί.

Παρ’ όλα αυτά όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής του Ποταμιού, η κυβέρνηση έχει σκοπό να φέρει στο Ελληνικό επιπλέον 500 μετανάστες.

Οι δήμοι όλους αυτούς τους μήνες, χωρίς οικονομική βοήθεια από την κεντρική εξουσία, προσπαθούν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες ζωής με τη συνεργασία λίγων εθελοντών και κάποιον ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται ακόμα στην περιοχή.

Όπως επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει τα στρατόπεδα του υπουργείου Εθνικής άμυνας που δεν χρησιμοποιούνται ώστε να δημιουργηθούν μικρότερα και επαρκέστερα κέντρα φιλοξενίας.

Ο δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος από την πλευρά του σημείωσε ότι: “Αυτό που συμβαίνει είναι προσβολή και για τους ίδιους τους μετανάστες και για τις τοπικές μας κοινωνίες”, ενώ ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης τόνισε: “Η κατάσταση στο Ελληνικό εκθέτει διεθνώς τη χώρα με άθλιες συνθήκες διαμονής”. Τέλος, ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου προσέθεσε: “Η κατάσταση πλέον είναι απολύτως επικίνδυνη για την δημόσια υγεία και την δημόσια ασφάλεια”.

Ολόκληρη η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη:

«Διαπιστώσαμε με τους δημάρχους της περιοχής ότι αυτό που φοβόμασταν έχει ήδη γίνει. Υπάρχουν εδώ 4.000 – 4.500 άνθρωποι και η περιοχή έχει μεταβληθεί σ’ ένα γκέτο. Είναι λογικό να μην μπορεί να φροντίσει, ο κάθε Δήμος αυτούς τους ανθρώπους. Ζητάμε από την κυβέρνηση να πάρει κάποιες συγκεκριμένες αποφάσεις.

Αντί να αποσυμφορήσει το χώρο και να οδηγήσει αυτούς τους ανθρώπους σε άλλες δομές, έχουμε αναφέρει συγκεκριμένα ποιες δομές καθώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα κλειστά στρατόπεδα και να δημιουργηθούν εκεί καλύτερες συνθήκες για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, μαθαίνουμε τώρα ότι φέρνουν καινούργιο κόσμο από τον Πειραιά. Η Κυβέρνηση παίζει μονόπολη με τους πρόσφυγες.

Αυτό το παιχνίδι όμως πρέπει να σταματήσει γιατί είναι επικίνδυνο. Και για τους ίδιους τους ανθρώπους, οι συνθήκες το καλοκαίρι θα είναι πολύ πιο δύσκολες, αλλά και για την περιοχή. Δεν μπορούμε να έχουμε στην παραλιακή λεωφόρο ένα γκέτο που προσβάλλει και τους Έλληνες και την υπόθεση της προσφυγιάς και των μεταναστών».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...