Βρετανία: Αστυνομική έρευνα για το φιάσκο με τη βόμβα στο Ολντ Τράφορντ

696608-tra.jpg

16-05-2016 13:45

Ο ύποπτος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν η αιτία για την εκκένωση του γηπέδου της Manchester United, μόλις λίγο πριν από τον προγραμματισμένο αγώνα της με την Μπόρνμουθ

Ο επίτροπος της αστυνομίας του Μάντσεστερ ζήτησε την Δευτέρα (16/05) τη διενέργεια έρευνας για το «φιάσκο» με την ψεύτικη βόμβα που είχε ξεχαστεί από εκπαιδευτική άσκηση στο Ολντ Τράφορντ, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί ο χθεσινός ποδοσφαιρικός αγώνας της Πρέμιερ Λιγκ.

«Είναι σκανδαλώδες, αυτό το φιάσκο προκάλεσε μεγάλη ταλαιπωρία στους οπαδούς που ήρθαν από τόσο μακριά για να παρακολουθήσουν τον αγώνα», δήλωσε ο επίτροπος της αστυνομίας του Μάντσεστερ Τόνι Λόιντ.

Ήταν επίσης «μεγάλο χάσιμο χρόνου για τεράστιο αριθμό αστυνομικών και πυροτεχνουργών του στρατού, ενώ αδικαιολόγητα έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή πολλών ανθρώπων, καθώς η απομάκρυνση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων από ένα στάδιο δεν γίνεται ποτέ χωρίς κίνδυνο», τόνισε ο Λόιντ, αρμόδιος επίσης για την ασφάλεια και την εγκληματικότητα για την ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ και προσωρινός δήμαρχος της πόλης απαιτώντας διεξοδική έρευνα το περιστατικό.

«Είναι απλά απαράδεκτο ό,τι συνέβη αυτό, πρέπει να μάθουμε πώς και γιατί συνέβη και ποιος θα θεωρηθεί υπεύθυνος», δήλωσε.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το εντοπισθέν αντικείμενο που έμοιαζε με πραγματικό εκρηκτικό μηχανισμό και καταστράφηκε σε ελεγχόμενη έκρηξη, είχε ξεχαστεί σε τουαλέτα από ιδιωτική εταιρία που είχε διεξαγάγει την άσκηση.

Το στάδιο, χωρητικότητας 75.000 θέσεων εκκενώθηκε, μάλιστα δύο από τις κερκίδες του εκκενώθηκαν περίπου 20 λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα, ο οποίος τελικά ακυρώθηκε, για πρώτη φορά μέσα σε 24 χρόνια που αγώνας της Πρέμιερ Λιγκ αναβάλλεται για λόγους ασφαλείας.

«Παρότι αυτό σε καμία περίπτωση δεν εξευτελίζει τον επαγγελματισμό της αστυνομίας και των υπεύθυνων εποπτών που απομάκρυναν τους οπαδούς ούτε υποβιβάζει τη συνεργασία και την ηρεμία των φιλάθλων κατά τη διάρκεια της εκκένωσης του σταδίου, είναι απαράδεκτο ότι συνέβη αυτό», είπε ο Λόιντ.

Ο αντιπρόεδρος της United, ο Εντ Γούντγουαρντ, δήλωσε ότι ο ποδοσφαιρικός σύλλογος θα διερευνήσει πλήρως το περιστατικό. Το παιχνίδι ορίστηκε να διεξαχθεί εκ νέου την Τρίτη (17/05).

Ο Τζον O’ Χέιρ, δεύτερος στην ιεραρχία της αστυνομίας της ευρύτερης περιοχής του Μάντσεστερ, αποκάλυψε ότι δεν υπήρχε στην πραγματικότητα κανένας κίνδυνος: «Ανακαλύψαμε ότι επρόκειτο για μια εκπαιδευτική συσκευή που χρησιμοποιείται για να δοκιμάζεται η ικανότητα των σκύλων της αστυνομίας να ανιχνεύουν με την όσφρηση βόμβες. Η συσκευή είχε ξεχαστεί εκεί από μια ιδιωτική εταιρία. Ωστόσο κατά τα φαινόμενα ο μηχανισμός έμοιαζε αληθινός και η απόφαση για την εκκένωση του σταδίου ήταν η μόνη ώστε να διασφαλίσουμε ότι ο κόσμος θα ήταν ασφαλής».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...