Κυβέρνηση-παρωδία: Έτοιμοι να ψηφίσουν εντός της εβδομάδας «κόφτη» και έμμεσους φόρους

696466-tsipraskammenos33.jpg

16-05-2016 6:49

Οι αυταπάτες τελείωσαν. Έως την ερχόμενη Κυριακή (22/05/2016) αναμένεται, όπως όλα δείχνουν, η ψήφιση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου-φωτιά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που θα περιλαμβάνει τον δημοσιονομικό «διορθωτή» (κόφτη), τα κόκκινα δάνεια, το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας και το δημοσιονομικό πακέτο ύψους 1% επί του ΑΕΠ με τους έμμεσους φόρους, δηλαδή μία μόλις ημέρα πριν από την κρίσιμη διάσκεψη του EuroWorking Group της Δευτέρα και δύο ημέρες πριν το κρίσιμο Eurogroup της 24ης Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναμένεται να καταθέσει περί τα μέσα της εβδομάδας το επίμαχο πολυνομοσχέδιο, ήτοι το βράδυ της Τρίτης ή το αργότερο μέχρι το πρωί της Τετάρτης (18/05/2016) και τούτο, για να υπάρχει και η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ).

Με δεδομένη την ανάγκη να είναι ψηφισμένο το πολυνομοσχέδιο πριν την συνεδρίαση του Euroworking Group τη Δευτέρα 23 Μαΐου, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί (ως επείγον ή κατεπείγον), θα εξαρτηθεί από την ημέρα κατάθεσής του.

Σε αυτή την περίπτωση η συζήτηση του θα γίνει με τη διαδικασία του επείγοντος, γεγονός που σημαίνει ότι θα κληθούν να τοποθετηθούν και οι εμπλεκόμενοι κοινωνικοί φορείς, ενώ θα συζητηθεί για δύο ημέρες στις Επιτροπές και άλλες δύο στην Ολομέλεια.

Σε αντίθετη περίπτωση, το πολυνομοσχέδιο θα συζητηθεί ως κατεπείγον, δηλαδή μια ημέρα στις αρμόδιες επιτροπές και μια ημέρα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Διαβάστε περισσότερα σε λίγο…ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...