Φίλης: Έταξε χιλιάδες προσλήψεις εκπαιδευτικών- «Νομιμοποίησε» την μαύρη εργασία

696300-a_filis.jpg

15-05-2016 11:41

«Κι εκπαιδευτικούς θα προσλάβουμε αναπληρωτές…χιλιάδες» υποσχέθηκε για άλλη μια φορά ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμός MEGA. Ωστόσο στην προσπάθεια του να εξηγήσει το νέο εκπαιδευτικό σύστημα που θα εφαρμοστεί είπε χαρακτηρίστηκα . «Όποιο παιδί έχει δύο γονείς ανέργους -που ανεργία σημαίνει σε πολλές περιπτώσεις μαύρη εργασία- με μια απλή δήλωση θα μπορεί να στέλνει το παιδί του στο σχολείο. «Θα δεχόμαστε με μια δήλωση ότι κάνω δουλειές του ποδαριού» είπε ο υπουργός Παιδείας σημειώνοντας ότι ακόμη κι αν οι δύο γονείς είναι άνεργοι, εφόσον υπάρχει υποκρυπτόμενη εργασία, τα παιδιά τους θα μπορούν να μπαίνουν στο ολοήμερο σχολείο.

«Δεν κόβουμε κανένα ολοήμερο. Το ολοήμερο θα είναι τρεις ώρες σε όλη την Ελλάδα. Δεν κλείνουμε τα ολοήμερα, τα αναβαθμίζουμε» είπε ο κ. Φίλης και συνέχισε «Κάθε μέρα το σχολείο θα λειτουργεί έξι ώρες» υποστηρίζοντας ότι σήμερα «ένα απ’ τα τρία σχολεία λειτουργούν με πλούσιο πρόγραμμα και δύο στα τρία δεν έχουν πλούσιο πρόγραμμα».
 
«Εμείς καταργούμε το 7ωρο για λόγους εκπαιδευτικούς» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας στο Mega και υποστήριξε ότι δεν βγαίνουν εκτός προγράμματος μαθήματα. 
 
«Στο εξάωρο θα διδάσκονται τα ίδια μαθήματα που διδάσκονταν στο 7ωρο, ίσως και περισσότερα» συμπλήρωσε και κάλεσε τη ΝΔ «να εξηγήσει γιατί υποστηρίζει ότι συρρικνώνονται οι γλώσσες και η πληροφορική» τονίζοντας ότι κατά την άποψή του δεν ισχύει αυτό το πράγμα.
 
«Εμπλουτίζουμε το ολοήμερο σχολείο, το επεκτείνουμε σε όλη τη χώρα για όλα τα σχολεία. Όλα τα παιδιά θα έχουν ίσες ευκαιρίες» επισήμανε ο Νίκος Φίλης. 
 
 
 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...