Σκόπια: Το αλβανικό κόμμα DUI κατέθεσε αίτημα για αντισυνταγματικότητα στη διάλυση του Κοινοβουλίου

696108-dui.jpg

15-05-2016 2:30

Εισήγηση προς το Συνταγματικό Δικαστήριο κατέθεσε το αλβανικό κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση (DUI)προκειμένου να εκτιμήσει τη συνταγματικότητα της απόφασης για τη διάλυση του Κοινοβουλίου, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Μπουγιάρ Οσμάνι.

Ο εκπρόσωπος του DUI δεν απάντησε στην ερώτηση γιατί το κόμμα πιστεύει τώρα ότι η απόφαση αυτή πρέπει να ακυρωθεί, ούτε εάν η πρωτοβουλία αυτή είναι του DUI ή του σλαβικού VMRO-DPMNE.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Ταλάτ Τζαφέρι, ανέφερε ότι «το Σύνταγμα δεν προβλέπει τη δυνατότητα της ανάκλησης της προκήρυξης των εκλογών, όπως έγινε όταν αποφασίστηκαν οι εκλογές για τις 24 Απριλίου και μεταφέρθηκαν για τις 5 Ιουνίου. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που όλοι πρέπει να σκεφθούμε και την αξιολογήσουμε».

Στην πραγματικότητα, λόγω της αντίδρασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αναβολή των εκλογών το αλβανικό κόμμα πιστεύει ότι το Κοινοβούλιο πρέπει να επαναλάβει τις εργασίες του ως είχε πριν και πιθανόν να επανέλθει η συμμαχική κυβέρνηση DUI- VMRO.

Πηγές : PlusInfo, FokusΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...