Η συγκλονιστική ιστορία της μικρής παραδουλεύτρας Σπυριδούλας

spyridoyla

14-05-2016 21:13

Τα βασανιστήρια που πέρασε το μικρό κορίτσι από το ζευγάρι για το οποίο εργαζόταν – Η υπόθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα

Η συντηρητική κοινωνία στα μέσα της δεκαετίας του ‘50, συγκλονίστηκε στο άκουσμα της είδησης πως ένα 12χρονο κορίτσι, η Σπυριδούλα, βασανίστηκε βάναυσα όταν το ζευγάρι για το οποίο εργαζόταν, ως υπηρέτρια, την έκαψε σε όλο της σώμα χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό σίδερο.

Η ιστορίας της μικρής ψυχοκόρης από τη Λαμία ήρθε να αναδείξει, με τον πιο τραγικό τρόπο, τις άθλιες συνθήκες που ζούσαν πολλά παιδιά εκείνη την εποχή δουλεύοντας ως σκλάβοι σε πλουσιόσπιτα. Η Σπυριδούλα έμελλε να γίνει το σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς αλλάζοντας, μάλιστα, τα δεδομένα της εποχής.

Η ιστορία της Σπυριδούλας Ράπτη ήταν συνηθισμένη για εκείνα τα χρόνια. Ήταν παιδί μιας πολύτεκνης και φτωχής οικογένειας από το χωριό Ματαράγκα, Αγρινίου και οι γονείς της θεώρησαν μεγάλη τύχη για τη μικρή την άφιξη του ζεύγους Βεϊζαδέ στο σπίτι τους και την υπόσχεση που τους έδωσαν ότι θα την φροντίσουν σαν παιδί τους.

Σε αντάλλαγμα της φιλοξενίας, η Σπυριδούλα θα βοηθούσε στις δουλειές του σπιτιού και την ανατροφή του μωρού της ευκατάστατης οικογένειας των τραπεζικών υπαλλήλων, όπως είχαν συστηθεί, από τον Πειραιά. Το καλοκαίρι του 1953, η 10χρονη τότε Σπυριδούλα, άφησε πίσω της τους γονείς, τα επτά αδέλφια της και το χωριό για μια νέα ζωή στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ


loading...