«Βλέπει» εκλογές ο Γιώργος Σταθάκης;

696110-stathakis7.jpg

14-05-2016 11:27

Βέβαιος ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα είναι επιτυχής εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», επιμένοντας, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει εκλογές, εφόσον παραστεί ανάγκη.

«Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, εκτός αν υπάρξει ανάγκη, οπότε θα ζητήσουμε εκλογές», σημείωσε ο Γ. Σταθάκης.

Σχολιάζοντας δε τις εξελίξεις γύρω από τη διαπραγμάτευση μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών, ο υπουργός Οικονομίας είπε: «Τα μηνύματα που έχουμε από όλες τις πλευρές παραπέμπουν στην επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο προσεχές τακτικό Eurogroup. Το παρελθόν όντως μας έχει διδάξει ότι μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις, δεδομένης και της εμπλοκής στο ζήτημα πολλών πλευρών με διαφορετικές προσεγγίσεις. Το τελευταίο διάστημα όμως οι προσεγγίσεις αυτές έχουν πλησιάσει και δεν θα υπάρξουν δυσάρεστες ανατροπές».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι και η δημιουργία Αναπτυξιακού Ταμείου, κάτι που θα γίνει μετά την ψήφιση του αναπτυξιακού νόμου τις επόμενες εβδομάδες».

Ερωτηθείς για το ζήτημα των «κόκκινων δανείων», ο Γ. Σταθάκης απάντησε: «Θεωρούσαμε ότι η απελευθέρωση της πώλησης δανείων σε μη τραπεζικές εταιρείες πρέπει να γίνει με προσοχή, ώστε να μην πληγεί ο ήδη τραυματισμένος κοινωνικός ιστός».

Τέλος, δεν έκρυψε πως θα ήθελε να παραμείνει στο υπουργείο Οικονομίας όσο τον περιβάλλει με εμπιστοσύνη ο πρωθυπουργός.



ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...