Προσοχή! Το επικίνδυνο φαινόμενο που τρομοκράτησε την Παρασκευή το Ηράκλειο (photo)

695944-skonh-hrakleio-3.jpg

13-05-2016 15:29

Σαχάρα θύμιζε το πρωί της Παρασκευής (13/05) το Ηράκλειο, αλλά και ολόκληρο το νησί της Κρήτης.

Η αφρικανική σκόνη έκανε για ακόμα μία φορά… δυναμικά την εμφάνισή της στο Ηράκλειο και «κάλυψε» τα πάντα.

Από την Πέμπτη (12/05) οι νοτιάδες, οι υψηλές θερμοκρασίες και η αφρικανική σκόνη έχει προκαλέσει στους Ηρακλειώτες «πονοκέφαλο», ενώ έχει δυσκολευτεί κατά πολύ η κυκλοφορία στους δρόμους.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα νέο για τον καιρό

SKONH HRAKLEIO 1

Οδηγίες προς τους πολίτες

Από χθες η Περιφέρεια Κρήτης έχει εκδώσει ανακοίνωση για οδηγίες προστασίας των πολιτών από την αφρικανική σκόνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων PM10 αναμένεται να ξεπεράσει το όριο της μέσης ημερήσιας τιμής 50μg/m3. To φαινόμενο ξεκινάει σήμερα Πέμπτη 12/5/2016, θα είναι πιο έντονο από αύριο Παρασκευή 13/5/2016 και θα διαρκέσει μέχρι τη Κυριακή 15/5/2016 με βάση τη παρούσα πρόγνωση. Θα επηρεαστεί ολόκληρη η Περιφέρεια Κρήτης.

Σε συνέχεια των παραπάνω, και βάση της ΚΥΑ με αρ. οικ. 70601 (ΦΕΚ 3272/23-12-2013 Β΄) με θέμα: «Βραχυπρόθεσμα σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια» η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρεια Κρήτης συστήνει:

α) Ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα ή ενήλικες καρδιοπαθείς και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους,

β) Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και τα παιδιά θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους. Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου.

Άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική τους δραστηριότητα,

γ) Κάθε άτομο που αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό θα πρέπει να περιορίσει τη σωματική του άσκηση – δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους

δ) Στους πολίτες να περιορίσουν την άσκοπη χρήση ΙΧ.



ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...