Ιταλία: 1.000 πρόσφυγες διασώθηκαν ανοικτά της Σικελίας

695945-mi.jpg

13-05-2016 15:18

Οι διασώσεις πραγματοποιήθηκαν στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Λιβύη και την Λαμπεντούζα από την ιταλική ακτοφυλακή, εμπορικά πλοία και μονάδες της Frontex

To τελευταίο 24ωρο διασώθηκαν νότια της Σικελίας 998 πρόσφυγες και μετανάστες, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Οι διασώσεις πραγματοποιήθηκαν στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Λιβύη και την Λαμπεντούζα από την ιταλική ακτοφυλακή, εμπορικά πλοία και μονάδες της Frontex. Oι περισσότεροι μετανάστες φέρονται να επιβιβάσθηκαν στις ακτές της Αιγύπτου.

Στο μεταξύ, στο λιμάνι της Αουγκούστα στη Σικελία έφτασε πριν λίγο το πλοίο Πελούζο της ιταλικής ακτοφυλακής, το οποίο διέσωσε 342 άτομα. Αρχικά ανακοινώθηκε ότι επρόκειτο κυρίως για Σύρους, ωστόσο πριν από λίγο αξιωματούχοι δήλωσαν πως οι άνθρωποι αυτοί προέρχονται από διάφορες χώρες, τη Συρία, το Ιράκ, αλλά και την Αίγυπτο, τη Σομαλία και την Ερυθραία.

Γύρω στις 4 το απόγευμα, ώρα Ιταλίας, πρόκειται να αποβιβασθούν στο λιμάνι του Παλέρμο άλλοι 173 μετανάστες που περισυνελέγησαν από το πλοίο της Frontex Rio Segura.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr