Προσφυγικό: Δημιουργία μόνιμων δομών φιλοξενίας στη Μυτιλήνη με τη συμβολή του Ερυθρού Σταυρού

695876-avgerinos-galinos.jpg

13-05-2016 12:04

Το ρόλο της δημοτικής αρχής της Μυτιλήνης στη διαχείριση της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης εξήρε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), Dr. Αντώνιος Αυγερινός, σε συνάντηση που είχε με το δήμαρχο του νησιού, Σπύρο Γαληνό και τον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Οικονομικών Υπηρεσιών, Κωνσταντίνο Κατσαρό, στα Κεντρικά Γραφεία του Ε.Ε.Σ. στην Αθήνα, την Πέμπτη 12 Μαΐου.

Ο κ. Αυγερινός εξέφρασε, επίσης, τα αισθήματα υπερηφάνειας που νιώθει για τους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι, παρά τις δυσκολίες που και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν, επιδεικνύουν καθημερινά μεγάλη ευαισθησία σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αναφερόμενος στην ήδη στενή συνεργασία των δύο πλευρών σε ποικίλους τομείς, όπως σε αυτόν της υγειονομικής υποστήριξης των κέντρων φιλοξενίας, επανέλαβε την πρόθεσή του να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στον Δήμο για τη δημιουργία μόνιμων και λειτουργικών δομών φιλοξενίας ευάλωτων μεταναστών και προσφύγων σε ειδικά διαμορφωμένες εστίες πρασίνου, που θα λαμβάνουν υπόψη τόσο περιβαλλοντικές όσο και κοινωνικές παραμέτρους.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και ο Δήμος της Μυτιλήνης θα αναλάβουν σύντομα πρωτοβουλίες που θα αφορούν την ένταξη των συγκεκριμένων ευάλωτων πληθυσμών στην οικονομική ζωή της τοπικής κοινωνίας.

Ο κ. Γαληνός ευχαρίστησε από την πλευρά του τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, και προσωπικά τον κ. Αυγερινό, για τη σταθερή παρουσία κλιμακίων του Οργανισμού στο νησί, χάρη στην οποία έχει παρασχεθεί ένα πολύπλευρο έργο. Αυτό περιλαμβάνει καθημερινές διανομές ανθρωπιστικής βοήθειας (όπως κυτίων επιβίωσης, οικογενειακών, γυναικείων και βρεφικών δεμάτων, υπνόσακων, πόσιμου νερού, ξηράς τροφής, κ.ά.), παροχή διασωστικών υπηρεσιών από πολυμελή ομάδα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ., παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, πρώτων βοηθειών, υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής στήριξης και αποκατάστασης οικογενειακών δεσμών, και πολλές άλλες συμπληρωματικές δράσεις.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...