ΗΠΑ: Ο Ζίμερμαν απέσυρε από δημοπρασία το όπλο της δολοφονίας του μαύρου εφήβου Τρέιβον Μάρτιν (Vid)

695717-zimmerman.jpg

12-05-2016 20:22

Ο Τζορτζ Ζίμερμαν, ο πρώην φύλακας που αθωώθηκε σε δεύτερο βαθμό για τον φόνο του μαύρου εφήβου Τρέιβον Μάρτιν το 2012 στη Φλόριντα, διέθεσε αρχικά σε δημοπρασία αλλά μετά από λίγες ώρες απέσυρε από αυτήν το όπλο που είχε χρησιμοποιήσει για τον φόνο.

Στην ανακοίνωση που είχε αναρτήσει στον ιστότοπο Gunbroker.com, που ειδικεύεται στη διαδικτυακή πώληση όπλων, ο Ζίμερμαν το περιέγραφε ως «το όπλο που χρησιμοποίησε για να υπερασπιστεί τη ζωή του και να βάλει τέλος στη βίαιη επίθεση του Τρέιβον Μάρτιν». Είναι «μια ευκαιρία να αποκτήσετε ένα κομμάτι της ιστορίας των ΗΠΑ», συνέχιζε απευθυνόμενος στους υποψήφιους αγοραστές.

Για το όπλο αυτό, ένα Kel-Tec PF-9 των 9 χιλιοστών, ζητούσε το ποσό των 5.000 δολαρίων.

Νωρίς το απόγευμα ωστόσο ο σύνδεσμος είχε απενεργοποιηθεί και το όπλο δεν αναφερόταν πλέον μεταξύ εκείνων που διατίθενται προς πώληση. Ο ιστότοπος GunBroker, με τον οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο θέμα.

Στις 26 Φεβρουαρίου 2012, ο Ζίμερμαν, ο οποίος ήταν εθελοντής φύλακας στη συνοικία Σάνφορντ στη Φλόριντα, πυροβόλησε τον Μάρτιν, έναν 17χρονο άοπλο μαύρο, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για αυτοάμυνα. Η οικογένεια του Μάρτιν είπε ότι έφηβος περνούσε απλώς από την κατοικημένη αυτή περιοχή επιστρέφοντας στο σπίτι του από ένα παντοπωλείο.

Η υπόθεση αναζωπύρωσε τις φυλετικές εντάσεις στις ΗΠΑ, και τις κλιμάκωσε το 2013, μετά την αθώωση του Ζίμερμαν από ορκωτό δικαστήριο.

Έκτοτε ο Ζίμερμαν είχε διάφορα μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη, κάθε φορά για υποθέσεις βίας, από τις οποίες βγήκε αλώβητος, καθώς δεν κατατέθηκαν μηνύσεις σε βάρος του.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...