Εκτός ΜΑΤ οι αστυνομικοί στους οποίους αποκαλύφθηκε ο κουκουλοφόρος στο Σύνταγμα (video)

695730-mat.jpg

12-05-2016 21:17

Σε υπηρεσίες της ΓΑΔΑ, διατάζοντας παράλληλα ΕΔΕ, μετακίνησε τους τέσσερις αστυνομικούς των ΜΑΤ στους οποίους… αποκαλύφθηκε ο κουκουλοφόρος στο Σύνταγμα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο γνωστός… άγνωστος μάλιστα, παρά το γεγονός ότι πετούσε μολότοφ στη Βουλή, δεν συνελήφθη, προκαλώντας αντιδράσεις.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, το υπουργείο, ενώ αρχικά υποβάθμισε το περιστατικό, τελικά «αναγκάστηκε» να απομακρύνει τους τέσσερις αστυνομικούς από τα ΜΑΤ.

Ταυτόχρονα, διέταξε έρευνα για τον τρόπο που χειρίστηκαν το γεγονότα και την εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολίτες και να διαλυθεί η συγκέντρωση εναντίον του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχέδιου.

«Στο πλαίσιο της διοικητικής εξέτασης για περιστατικά που διαδραματίστηκαν την Κυριακή 08 Μαΐου 2016 στην Πλατεία Συντάγματος και για τη διευκόλυνση της έρευνας και την εξυπηρέτηση του υπηρεσιακού συμφέροντος, μετακινούνται από την Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ.), τέσσερις αστυνομικοί και συγκεκριμένα ένας Υπαστυνόμος Α’, ένας Υπαρχιφύλακας και δύο Αστυφύλακες. Αναμένεται η ολοκλήρωση της διοικητικής εξέτασης για την πλήρη διερεύνηση των περιστατικών και το καταλογισμό ευθυνών σε όσους αστυνομικούς ενδεχομένως ενήργησαν καθ’ υπέρβαση των εντολών που είχαν λάβει», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...