Η κυβέρνηση «ψαρεύει» στα θολά νερά του ανασχηματισμού

695475-2464840.jpg

12-05-2016 5:58

Απομένουν μόλις 12 ημέρες έως την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου, για να κλείσει οριστικά το γαϊτανάκι της διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών και ήδη το Μαξίμου άρχισε να «ξεσκονίζει» ξανά τα σενάρια περί ανασχηματισμού, έστω και ακροθιγώς.

Του Χρήστου Θ. Παναγόπουλου

Η χθεσινή τοποθέτηση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη στην τηλεόραση του Alpha για το θέμα αυτό, μόνον τυχαία δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση επιχειρεί αργά και μεθοδικά να ξανανοίξει το θέμα μιας ενδεχόμενης μερικής ή εκ βάθρων αλλαγής των προσώπων που απαρτίζουν το Υπουργικό Συμβούλιο, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα μετά την πιθανολογούμενη «συμφωνία των Βρυξελλών», η οποία θα σημάνει το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Μάλιστα, το πρωθυπουργικό περιβάλλον εμφανίζεται έτοιμο να ανασύρει από το συρτάρι ατζέντες με τηλέφωνα προσώπων που μπορεί να βρίσκονται ακόμη και εκτός του στενού κομματικού περιβάλλοντος της πλατείας Κουμουνδούρου.

«Δεν μπορώ να αποκλείσω σε ένα ενδεχόμενο ανασχηματισμό το κυβερνητικό σχήμα να έχει ανθρώπους στα υπουργεία πέραν των γνωστών του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε με νόημα η κυβερνητική εκπρόσωπος, για να συμπληρώσει αμέσως πως «όποτε ο πρωθυπουργός κρίνει ότι θα περάσει ανασχηματισμό, φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν και πρόσωπα που δεν θα είναι του στενού πολιτικού περιβάλλοντος. Κάτι τέτοιο είναι και υγιές».

Στο σημείο αυτό, πρέπει να υπενθυμίσουμε πως το Newsbomb.gr είχε προβλέψει, με εκτενές ρεπορτάζ, εδώ και πάνω από ένα μήνα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και προσωπικά ο πρωθυπουργός έχουν αρχίσει το «γράψε – σβήσε» στο «τεφτέρι» του ανασχηματισμού.

Καθίσταται, επομένως, σαφές, ότι η Όλγα Γεροβασίλη επιχειρεί σε πρώτη φάση να βολιδοσκοπήσει για λογαριασμό του Αλέξη Τσίπρα τις αντιδράσεις απέναντι σε μια αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος και σε δεύτερο πλάνο να περάσει το μήνυμα ότι το Μαξίμου αναζητά «φρέσκα» πρόσωπα.

Ταυτόχρονα επιχειρεί να ανοίξει πιθανούς νέους πολιτικούς διαύλους αλλά και να βρει στηρίγματα, μιας και η δυναμική της απέναντι στην κοινωνία έχει πληγεί σοβαρότατα, ιδίως μετά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού και του νέου φορολογικού νόμου, που προωθούν μέτρα-λαιμητόμο για το σύνολο των πολιτών.

Για τον Αλέξη Τσίπρα, το «χαρτί» του ανασχηματισμού αποτελεί πλέον μονόδρομο για την παραμονή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην εξουσία, όσο κι αν ο ίδιος προσπαθεί με περίσσεια σπουδή να πείσει τους πάντες ότι «υπάρχει ορίζοντας τετραετίας».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...