Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση καταδικάζει τη χώρα σε αέναο μνημόνιο

695416-mitsotakis8.jpg

11-05-2016 21:03

Αιχμηρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τις εξελίξεις στην οικονομία.

«Η δέσμευση για τα πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% για τα επόμενα 15 χρόνια που δεν είναι επιτεύξιμα, θα μας καταδικάσει σε ένα αέναο μνημόνιο», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι δέσμευση για το χρέος υπήρχε από το 2012, αφήνοντας παράλληλα αιχμές και κατά των δανειστών για την μη τήρησή της.

Σημείωσε ωστόσο πως είναι θετική η συζήτηση για το χρέος αλλά δεν είναι κάτι καινούργιο, ενώ το τίμημα που καλούμαστε να πληρώσουμε είναι βαρύ και χωρίς να έχουμε πάρει συγκεκριμένη δέσμευση.

Για την πρόταση Ρέγκλινγκ είπε ότι είναι μία ενδιαφέρουσα πρόταση και πρόσθεσε ότι εμείς θέλουμε κλείδωμα των χαμηλών επιτοκίων και επιμήκυνση της αποπληρωμής.

Αναφορικά με το ολοήμερο σχολείο, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «η επίσκεψή του σηματοδοτεί το ενδιαφέρον της ΝΔ για την δημόσια παιδεία».

Όπως υποστήριξε, «υποβαθμίζονται τα ολοήμερα σχολεία και περιορίζεται το εύρος των δραστηριοτήτων τους, σε μία συγκυρία που πρέπει τα σχολεία να προσφέρουν ευκαιρίες. Η πολιτική της κυβέρνησης στο ολοήμερο σχολείο έχει ταξικό πρόσημο, και θίγει τους πλέον αδύνατους» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε το αίτημα για εκλογές, υπογραμμίζοντας πως είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. 

«Το τίμημα της ανικανότητας της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου το πληρώνει ο Έλληνας πολίτης, είναι το τίμημα της καθυστέρησης και της ύφεσης», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «είναι μία ανίκανη κυβέρνηση και πρέπει να φύγει».

Αναφερόμενος στον “κόφτη” που θα μπει στις δαπάνες είπε ότι «κόφτης πάντα υπήρχε, ωστόσο το θέμα είναι από που θα γίνουν οι περικοπές, και αν θα κοπούν σπατάλες».

Αναφερόμενος στον δημόσιο τομέα είπε: «Συζητάμε για καλύτερη κατανομή του προσωπικού στο δημόσιο, μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα με εξοικονόμηση πόρων και δυναμικού και με εκχώρηση δραστηριοτήτων στον ιδιωτικό τομέα». Είπε ότι οι σύμβουλοι των υπουργών αμείβονται με υψηλές αμοιβές «για να μπορεί ο κ. Τσίπρας να διορίζει τον κάθε κύριο Καρανίκα με ένα φτωχό βιογραφικό».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...