Ερντογάν: Έχουμε σκοτώσει 3.000 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σε Συρία – Ιράκ

695357-err.jpg

11-05-2016 16:20

Η Τουρκία έχει στο μεταξύ δηλώσει ότι χρειάζεται περισσότερη βοήθεια από τους δυτικούς της συμμάχους στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτου

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη (11/05) πως η χώρα του έχει σκοτώσει τουλάχιστον 3.000 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στη Συρία και το Ιράκ, προσθέτοντας ότι καμία άλλη χώρα δεν πολεμάει το ΙΚ όπως η Τουρκία.

Το κράτος-μέλος αυτό του ΝΑΤΟ είχε δεχθεί επικρίσεις στα πρώτα στάδια του πολέμου στη Συρία ότι δεν σταματούσε τους ξένους μαχητές που περνούσαν τα σύνορά του για να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Η Τουρκία έχει στο μεταξύ δηλώσει ότι χρειάζεται περισσότερη βοήθεια από τους δυτικούς της συμμάχους στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, ιδιαίτερα κοντά στα σύνορα με τη Συρία, όπου η τουρκική πόλη Κιλίς έχει πληγεί επανειλημμένως από πυραύλους.

Παράλληλα, οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι 11 μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές την Τρίτη (10/05) που πραγματοποίησαν οι τουρκικές δυνάμεις στην επαρχία Χακάρι, στη νοτιοανατολική Τουρκία, και στο βόρειο Ιράκ.

Τέλος, από τις χθεσινές επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας στη νοτιοανατολική Τουρκία σκοτώθηκαν 3 μαχητές του PKK στην Νουσαϊμπίν και 4 στην Σιρνάκ, ανεβάζοντας σε περίπου 700 τον συνολικό αριθμό των μαχητών του PKK που έχουν χάσει τη ζωή τους στις δύο αυτές πόλεις από τις επιχειρήσεις των τελευταίων μηνών.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...