Πανελλήνιες 2016: Πλήρης οδηγός για την έναρξη των Πανελλαδικών τη Δευτέρα 16 Μαΐου

695233-panellinies_2016.jpg

11-05-2016 11:07

Το Newsbomb.grθα καταγράφει λεπτό προς λεπτό τιςΠανελλήνιες 2016και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα μεταδώσει πρώτο ταθέματα και τις απαντήσεις των Πανελλαδικών – Από τη μια οι υποψήφιοι που ετοιμάζονται για τη μάχη των Πανελληνίων, η οποία αρχίζει τη Δευτέρα 16 Μαΐου, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και από την άλλη οι καθηγητές οι οποίοι προετοιμάζονται για απεργίες κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου – Λίγα εικοσιτετράωρα απομένουν για την έναρξη των φετινών πανελληνίων εξετάσεων, με τους υποψήφιους να διεκδικούν μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Από τη Δευτέρα 16 Μαΐου, 103.366 μαθητές και μαθήτριες θα βάλουν τα δυνατά τους προκειμένου να διεκδικήσουν μια από τις 69.985 θέσεις που βρίσκονται στη διάθεσή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Συνεχής ροή για τα θέματα των Πανελληνίων – Πανελλαδικών 2016 

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, οι περισσότεροι από τους υποψηφίους, είναι μαθητές των γενικών λυκείων, που έχουν επιλέξει να εξεταστούν με το νέο σύστημα, σε τέσσερα μαθήματα. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, οι απόφοιτοι που επέλεξαν το παλαιό σύστημα είναι 3.395 και αποτελούν το 4% των υποψηφίων των ημερήσιων ΓΕΛ. Όσον αφορά τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων ο αριθμός όσων επέλεξε το παλαιό σύστημα με την Ομάδα Α (υποψήφιοι για ΤΕΙ- με 4 μαθήματα εξέταση) ήταν 2457, αποτελώντας το 13.8% συνολικά των συμμετεχόντων των Ημερησίων ΕΠΑΛ. Επίσης, υπήρχαν και 56 υποψήφιοι που κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής με την Ομάδα Β των Ημερησίων ΕΠΑΛ.

Το Newsbomb.gr έχει συγκεντρώσει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εξεταζόμενοι για τις πανελλαδικές.

Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις πανελλήνιες 2016

Οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις αρχίζουν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Δείτε ΕΔΩ τις απαντήσεις στα SOS θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ το πρόγραμμα των Πανελλαδικών εξετάσεων 

Δείτε εδώ πού θα κυμανθούν οι Βάσεις 2016ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...